Vişnap

Kaşar Peynirli Pide

0
Merhabalar.
Bugün aklımda olan ve kendimi sorguladığım durumlar düşünceler yaşadığımız keşkeler içindeydim ve ben bir yandan da bu nefis pidelerin görsellerini hazırlayıp tarifini yazıyordum.Keşkelerimiz hepimizin mutlaka vardır geçmişte yaşadığımız.Bugün aynı olaylar ile yine yeniden karşılaşsak acaba yine o keşkelerimizin içine gireceğimiz davranışları yapar mıydık?Büyük ihtimal yapardık.

Geçen ekmek yapmıştım hızımı alamayıp hazır ekmek yapma makinesi de ortada madem bir hamur daha mayalayım artık pizza mı olur pide,börek mi derken bugün o mayalı hamurdan çok güzel pideler yaptım.

Öyle güzel kabardılar ki pufuduk pufuduk yumuşacık oldular.Acaba hamur tam bir gün boyunca öylece kaldı iyice mayalandı da ondan mı oldu bilemedim.

İnanın hiç vaktim olmadı o bir gün boyunca başka işlerimin yoğunluğundan mayalı hamurumu kendi kaderi ile baş başa bırakmıştım.Aslında bugün de canım hiç mutfağa girmek istememişti de mecburen girdim ve bu nefis pideleri yaptım.Daha da bekletecek halim yoktu hamuru o da beklemezdi beni isyan ederdi gereğinden fazla ekşiyerek kıvamından çıkardı.
Malzemeleri:
1 + 1/8 Ölçek su veya süt
2 Küçük ölçek tuz
2 Büyük kaşık toz şeker
2 Büyük kaşık sıvıyağ
3 Kap ölçek un
2 Küçük ölçek insant maya
2 Su bardağı kaşar peynir rendesi
Bir kaç adet çeri domates
Yumurta sarısı
Çörek otu
Tarifi:
Ekmek yapma makinesine önce sıvı malzemeleri alalım sonrası ununu ve insant mayasını ilave edip makinenin hamuru mayalaması için 8 nolu programına ayarlayalım.

Mayalanan hamuru büyükçe kaba alıp üzerini streç film ya da nemli mutfak havlusu ile kapatıp biraz bekletelim.Kaşar peynirini rendeleyelim çeri domatesleri de ince dilimlere keselim.

İyice dinlenip mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgaha alıp yoğuralım hamuru 3 e bölelim.Bu miktar hamurla normal boyda 3 adet pide çıktı.
Hamurları teker teker merdane ile elips şeklinde açıp  pide haline getirelim.
İçine rendelediğimiz kaşar peynirlerini bol olarak her tarafına eşit olarak koyalım.Üzerlerine bir kaç ince dilim çeri domates ilave edelim.Pidenin kenarlarını içe doğru kıvırıp uçlarını sıkıştırıp kapatalım yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim.

200 Derece ön ısıtma yaptığımız fırında alt üst konumda nar gibi kızarana kadar pişirelim.Ve en önemli kısmı çayımızı da bir yandan demlemeyi unutmayalım.Yok ayran veya cola ile yerim diyorsanız o da sizin tercihiniz.Ben çoğunluk çayı tercih ederim hep:)
Kaşar peynirli pide yapıldı fotoğrafları çekildi ve de yendi.Tarifini de yazdım bloğa.Şimdi geriye kalan iş mutfağı toplayıp akşamın yemeği için bugün listede köfte patates var onu yapıp hazırlamak gerek.Tok karına da hiç keyifli değil mutfakta olmak:)SEVGİLERİMLE.




0 yorum:

Yorum Gönder