Vişnap

Yaban Mersinli Zeytinyağlı Kabak.

1
Merhabalar.
Kabak çok sevdiğim sebzelerin arasında yer almıştır.Her türünü bilhassa da mücver (çocuktum mücver diyemez mücevher derdim ki mücevher demek harf adeti olarak fazla ve telaffuz olarak daha zor olmasına rağmen;bak şimdi durduk yerde film şeridi gibi geçti o çocuk günlerim.Hayat işte geçmişte dolaşıp geçmişi yad ediyoruz da gelecek ise bir muamma?

3 adet kabak buz dolabında durup duruyorlardı patlıcanları daha saymıyorum bile onlara henüz sıra gelmedi.Akşama sabaha onları da pişirmem lazım.Alınalı bir hafta olacak daha da beni bekleyecek tahammülleri kalmaz ki:)

Kabakları gündüzden aldım gözümün önüne mutfak taegahına unutmamak için aklımda olan bir başka tarif vardı yine erteledim bir başka zamana inşaAllah.Ne yapsam ben bunları derken araya başka işlerim girdi tam işler bitti mutfağa gittim çay demleyip oturayım diye,kabakları gördüm hadi bakalım onları zeytinyağlı yapayım bir de içlerine yaban mersini katayım severler sevmezler şansa artık deyip başladım soyup kesip doğramalara.
Malzemeleri:
3 Adet orta boy kabak
 1 Adet küçük kuru soğan
3/4  Sap taze soğan
2/3 Diş sarımsak
Yarım çay bardağı yaban mersini
Yarım çay bardağı pirinç
1 Tatlı kaşığı toş şeker
1 Çay kaşığı tuz
Yarım demet dereotu
3/4 Çay bardağı sızma zeytinyağ
Tarifi:
Kabakların kabuklarını yol yol soyalım bir kısmı üzerinde kalsın yıkayalım.Kabak hassas sebze olduğundan kavi tutsun piştiğinde diye.

Kuşanemizin altına  dereotu saplarını üzerine de yuvarlak halkalar halinde kestiğimiz kabakların bir kısmını sıralayalım.Üzerlerine piyazlık doğradığımız kuru soğanların bir kısmını ve ayıklayıp yıkadığımız taze soğanları da hafif irice doğrayıp üzerlerine ilave edelim.Tekrardan bir kat daha yuvarlak kabak dilimleri üzerine aynı sıra ile kuru soğanları ve taze soğanları ilave edelim.

Üzerine kıydığımız derotlarının az bir kısmını serpiştirip sarımsakları diş diş ilave edelim.Toz şekerini,tuzunu,pirinçini,yaban mersinlerini ve sızma zeytinyağını ilave edip üzerine kabakların yarısına gelecek kadar suyunu verelim.

İlk önce bir taşım hızlı ateşte kaynatıp sonrası kısık ateşte kabaklar ve pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.Kendi piştiği tenceresinde soğumasını bekleyip borcama alalım üzerlerine kalan dereotları ile süsleyelim.Bir dereotu bu kadar mı yakışır kabağa,olmazsa olmazımız illa ki olacak o dereotu.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Notum:)
Yaban mersinini ilk defa denedim ve lezzet olarak kabağa artıları fazlasıyla oldu mayhoşluğu ile tam istediğim bir lezzetle karşılaşmak harika.İlk deneyimler her zaman risklidir ya olur ya olmaz ,olumlular kategorisine girdi ve ben bundan başka diğer yaptığım tariflerime de yaban mersini katmayı düşünüyorum.
SEVGİLERİMLE,mutlu hafta sonlarınız olsun.




1 yorum: Leave Your Comments

  1. Benim Dünya Tatlısı arkadaşım tavsiye etmiş bu tarifi koştum geldim ben de☺️Ellerine saglık kuzum görüntüsü nefis, eminim tadı da öyledir😋😋Dereotu lezzet patlaması yapıyor kabağa, aynı fikirdeyim ssninle😍Aklıma koydum , demeyeceğim bu tatifi; tabi sokağa çıkabildiği miz zama😬Evdeyiz yine 😩 Kocaman opucukler, sevgiler birakiyor ve sariliyorum sana vefali arkadasim😘💖💕💕🌸🌸

    YanıtlaSil