Vişnap

Acılı Soğanlı Ciğer Kavurma.

0
Merhabalar.
Bugün isyanım çok;yapılan görülen reva olunan haksızlıklara karşı,kısaca hayata isyanlıyım çok çok isyan doluyum.

Kendime hakim olmam gerek beni en iyi ben anlarım bana ne iyi gelir tabii ki ben bilirim.

Ve açtım pc yi hemen bu harika youtube huzurun müziğini dinlemek ard arda defalarca dinlemek için verdim sesi kulaklığıma,bana çok iyi geliyor.Bu müzik aynı zamanda çok sevdiğim dostum kıymetlimin bana armağan ettiği ve bloğumun da müziği de şu an epeydir devre dışı çalışmıyor linki:((

Az önce yaptığım basit kolayda olsa bu da "acılı soğanlı ciğer kavurma"tarif mi dense de ki illa birileri bizleri tenkit eder varsın etsinler.

Ben bundan böyle beni üzen her olaya gözlerimi,kulaklarımı ve de duygularımı kapatmaya karar verdim.Zira iki yüzlü riyakar insanlardan dolayı gönül yorgunuyum.Bundan böyle gönlümü hoş tutmam gerektiğini düşünüyorum.
Malzemeleri:
1 Kg ciğer (Tavuk)
2 Yemek kaşığı tereyağ (Dolu dolu)
3 Adet orta boy kuru soğan
Kırmızı pul biber (acı)
Karabiber
Kekik
Tuz
Tarifi:
Ciğerleri ayıklayıp yıkayalım ortadan ikiye kesip 10 dakika kadar suda bekletelim.Kan pıhtılarının temizlenmesi için,tek tek yıkayıp süzgece alalım süzülmeleri için.

Kuşaneye tereyağımızı alıp eritelim içine iri yemeklik doğradığımız kuru soğanları ilave edip kısık ateşte karamelize olana kadar kavuralım.Kırmızı pul biberini ve tuzunu katalım.İçine süzülen ciğerleri de katalım arada karıştırarak kavurmaya devam edelim.

İçine hiç su koymuyoruz,ciğer saldığı suyu çekip yağına kaldığında kekik ve karabiberini de ilave edip bir iki dakika daha kavuralım toplam da 10/15 dakika yeterli geliyor pişmesi,ateşin altını kapatalım.

Yanında bol yeşillikli salata,pilav,ayran vs ile servise sunalım.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Hem kolay hem çabuk olan bir tarif.İsterseniz diğer ciğerlerle de yaparsınız sakatat ürünleri ile de olur ama ben tavuk ciğerini çok çok sevdiğimden ekseri tercih ediyorum hep.

Soğudunda kahvaltıda ya da akşam yemeğinde meze olarakta tüketme imkanı olan çok çok kolay lezzetli bir tarif.Tavuk ciğerini sevmiyorsanız ki çoğu kişi sevmiyor bir deneyin derim.
                                                            SEVGİLERİMLE.










0 yorum:

Yorum Gönder