Vişnap

Soğanlı Börek.

0
Merhabalar.
Bugün gün ben de yine çok çok yoğun geçti.Allah'ım tek bir gün olsun tembellik yapmak istiyorum diye söylendim bir ara:)

Benim en sakin kendime kaldığım saatler her zaman ekseri gece 22.00 den sonra oluyor.O saatlerim de bloğumla daha fazla ilgilenip tariflerimi de hep o aralar yazıyorum sakin kafa ile.

Bu gece de tam çayımı demledim geçtim pc nin başına daha ilk satırı yazdım yazmadım gitti bizim elektrikler,bunlar bunu huy edindiler bu sıralar.Ben de ekranın ışığı ile yazmaya çalıştım bitirdim nereye tıkladıysam elektrikler geldiğinde bütün yazdıklarımı yok ettim:(

Bir daha yeni baştan yazmak offf nasıl zor geldi.Neyse yazdım ve içim rahat az sonra da yine bugün yaptığım kaşar peynirli poğacanın tarifini yazacağım ve bugünlük bu kadar yeter artık deyip ara verip biraz şiir biraz müzik dinler bir kaç blog ziyaret ederim,günü gece ile böylece sonlandırırım.
Malzemeleri:
4 Adet yufka
1 Kilo kuru soğan
2 Yemek kaşığı tereyağ
1 Yemek kaşığı fındık yağı
1 Tatlı kaşığı tarçın
 1 Yemek kaşığı anason
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı yeni bahar
1 Tatlı kaşığı tuz
Ara Sos Malzemesi:
5 Adet yumurta (Bir adet yumurtanın sarısı üzeri için)
1 Ufak su bardağı süt
 1 Ufak su bardağı fındık yağı
Tarifi:
Kuru soğanların kabuklarını soyup 1 parmak genişliğin de halka halka doğrayalım.Tencereye su koyup soğan dilimlerini hafif diri  kalacak kıvamda haşlayalım.Süzgece alıp süzülmelerini sağlayalım.

Büyükçe kuşanaye tereyağını ve fındık yağını alıp eritelim.Süzgeçte ki dilim soğanlarını içine atıp karamelize olana kadar soteleyelim.
Tarçını,anasonu,yenibaharı,karabiberini ve tuzunu ilave edip karıştıralım bir beş dakika kadar daha kavuralım.Ateşin altını kapatalım hafif ılınmasını bekleyelim.

Diğer yanda derince kaseye 4 adet yumurta ve beşinci yumurtanın sadece akını kırıp ilave edelim sarısını böreğin üzeri için ufak bir kaseye alalım.Yumurtaların içine sütü ve fındık yağını da katıp çırpıcı ile iyice çırpalım.
Fırın tepsimizi yağlayalım,üzerine ilk yufkayı buruşturarak serelim.Üzerine yeterince yumurtalı ara sos malzemesi ile soslayalım.Diğer yufkayı da bölerek üzerine serelim soslayalım.Üzerine soğanlı iç malzemesini koyup her tarafına eşit olarak yayalım.Tekrardan kalan diğer iki yufkayı da aynı şekilde aralarını bolca soslayarak böreğimizi tepsiye döşeyelim.

Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını fırça ile sürüp susam serpip 190/200 derece ön ısıtma yaptığımız fırına atıp nar gibi olana kadar pişirelim.

İlk yaptım soğanlı böreği çok methini duyardım hep yapmak aklımdaydı bugüne nasipmiş.Sevdik güzel hoş değişik bir börek oldu.Ayrıca soğuk olarakta yemesi güzel oluyor bu böreği.

Ben sunumda siyah sele zeytin koydum,ama neden neden çünkü bu tür böreklerle zeytin ve domatesi berabere yemelerini çok çok severim de ondan.Sizlere de tavsiye ederim daha öncesi şayet denemediyseniz:)
SEVGİLERİMLE...







0 yorum:

Yorum Gönder