Vişnap

Midyeli İç Pilav.

59
Severim severim çok pek çok severim midye ve midyeli tarifleri:)Ooooo midyeleri aldım geldim coştum coştum:)Hatta fazlaca coştum bir de şarkı tutturdum olmayan sesimle,yetmeyen nesefimle:)Dalgalandım da duruldum   diye diye.Bir de müzik listemden tıkladım fonda Müzeyyen Senar ,mutfakta ben,tezgahta midyeler,kuru soğanlar,pirinçler.Haydi bana kolaylar gelsin.
Malzemeleri:
60/70 adet ayıklanmış temizlenmiş iç midye.
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı sıcak su
3 adet orta boy kuru soğan
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
Yarım demet dereotu
2 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Tarifi:
Temizlenmiş olarak aldığımız midyelerimizi biz yine tek tek bir gözden geçirip pürtükleri filan varsa(benim midyelerim tertemizdi)temizleyelim.Bol su ile yıkayıp süzgece alalım süzülsünler.Pirinçimizi de ılık tuzlu su ile ıslatalım.

Pilav tenceresine ayıklayıp minik küpler halinde doğradığımız kuru soğanlarımızı,dolmalık fıstıklarımızı ve çok az  kuru soğanlarımızı kavuracak miktarda fındık yağımızı alıp kavuralım.Tuzunu da ilave edelim.Süzgüde ki midyelerimizi de ilave edip hızlı ateşte sık sık çevirerek kavuralım.

Midyeler saldığı suyu çekince yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizi ilave edip pirinçler şeffaflaşana kadar kavuralım.Üzerine ölçülü sıcak suyunu,sızma zeytinyağını,kuş üzümünü,baharatlarını,toz şekerini de koyalım.Öncesi harlı ateşte bir taşım kaynatıp ocağın altını en kısık konuma getirip üzerinin göz göz olup iç pilavımızın pişmesini demlenmesini sağlayalım.
Pişen midyeli iç pilavımıza incecik kıydığımız dereotlarımızı da ilave edip pilavımızı hafifce alt üst edelim.Tenceremizi kağıt havlu ile kapatalım fazla buharını almasını bu arada da dinlenip demlenmesini sağlayalım bir süre.Bu zaman dilimi içinde biz de soframızı kurmak için hazırlıklarımıza başlayalım.

Ve bu güzel nefis enfes tarifimi yazarken girişi güzel bir şarkı ile yapmıştım bitişi de Orhan Veli Kanık şairimizin çok çok sevdiğim bir dörtlüğü ile bitireyim istiyorum.Sevgilerimle...
Cep delik,cepken delik.
Kol delik,mintan delik.
Yen delik,kaftan delik.
Kevgirmisin be kardeşlik.!



59 yorum: Leave Your Comments

  1. Krakerim kol boreginin yanina bir sey daha istiyorumm. Bil bakalim nee:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklımı aldın başımdan Aslısınım yorumum aşağıda kaldı hadi de neymiş o istediğin :))))

      Sil
  2. canımmmm ellerine,emeğine sağlık..şahanelerrr:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanem tatlım tatlişkommm çok teşekkür ederim birtanemmm:))

      Sil
  3. Ne istemediğini asla yemem dediğin şeyi biliyorum da acaba ne ola ki?Buldum yukardakini istiyorsun değil mi?:)))

    YanıtlaSil
  4. ben yiyebilirmiyim bilmiyorum canım .deniz ürünü olarak tek balığı yiyorum ama görüntüye bayıldım.süper olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutfağabuyrun canım deniz ürünleri biraz da sevme ile ilgili sevince bayılıyorsun sevmeyince lafını dahi etmiyorsun.Bir denesen diyorum belki seversin canımmm .Çok teşekkürler tatlım sevgilerimle:)

      Sil
  5. hiç bilmem bunu ben :)
    afiyetle
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cafe Portakalım bilmediğimiz öyle çok yemeklerimiz tariflerimiz var ki Türk mutfağı Olarak çok çeşitlere sahibiz.Acaba sevmiyorda ondan mı denemedin tatlım?Canım çok teşekkürler sevgilerimle..

      Sil
  6. Canım düne kadar midyeyi ağzıma koymam diye ahkam keserdim ama şimdi çok seviyorum hatta hamileyken canım çekmiştide yememiştim niye inat etmişsem artık:)) eline sağlık tatlım nefis olmuş bende denemek istiyorum en yakın zamanda:)öpüyorum canım sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyyy Elifim hem de bebek ister dururken yememek için inat etmişsin .Bak sonradan ne kadar güzel olduğunu tadınca anladın ben de çok severim midyeyi canımm.Ama işte sevmeyen sevmiyor.Denemeni tavsiye ederim nefis oldu.Ev halkı olarak yemelere doyamadık ta yeniden istiyorlar benden canım çok öptümmm:))

      Sil
  7. Midyeye bende bayılırım canımmmmmm pilavla harika bir ikili olmuşlar ellerine sağlık öptüm kocaman...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Deryammmm ne güzel sevenini görünce pek bir mutlu oluyorum,istiyorum ki herkesler sevsin böylesi güzel lezzetleri de bu imkansız işte,canımmm çok öptüm .

      Sil
  8. ellerine sağlık...
    midyeyle pek aram yoktur :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şirinem bilirim sen pastırmaları seversin ben de sana parstırmalı tarifler yapar hazırlarım canımın içi çok teşekkürler güzel yorumuna :))

      Sil
  9. Ah Viişnabım ah gene yapmışsın yapacağını:))Beni benden aldın be tatlişiiim:))ellerine sağlık Fıstığım..Beni yıllar öncesine 19 yıl evveline götürdünbu tarifle..sevgili eşimle ilk evlilik yıldönümümüzde şöyle afilli deryalı denizli bir yemek yapayım diye tarif kitaplarımı karıştırırken Derya Pilavıyla kafiılaşmıştım..Deniz ürünlerini seven sevdiceğimin bayılacağını düşünüp kalbe giden yolun da mideden geçtiğini hesap ederek kolları sıvadım..karisesmi ararsın.midyemi arasın hepsi hepsi var tarifte lakin bir tek şey eksik bende..TECRÜBE :))kan ter içinde kalarakda olsa yaptım Derya Pilavını ama sonuç tam bir fiyasko..hemde böyle özel bir günde..Sevgili eşim çok beğendiğini söylesede ben durumun gayet farkındaydım..o sebepten bir daha deryalı denizli pilava hiç bulaşmadım..En fazla tavuklu pilav o kadar:))Ama şimdi bi cesaret geldi sanırım.Tekrar ellerine sağlık fıstığım..Bak bana bile cesaret verdin..koskocaman öpüyorum tatlişiimii:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ZEYNO'mmm ahh haa bak benim de ne zamandır aklımda deryalı denizli bir tarif yapmak:))Çok güldüm canımmm hangimizin yok ki mutfakta böyle güzel anıları,evet o an için üzücü de olsa sonrası gülümsyerek hatırlamamız çok güzel.Birtanem bunu yap hiç bir şeyi yok fazladan et,ciğer,tavuk yok ,yerini midyeye bırakmış hepsi o:))Çok çok öpüyor sımsıkı sarılıyorum balımmmm kuzummm:))

      Sil
  10. Bu resmen paella olmuş,nefis...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ihlamurcummm haklısın biraz karides,ahtapot,kalamar valla bak aklıma düşürdün yapayım bir gün canım çekti şimdi:))Canımm sevgilerimle:)

      Sil
  11. Canım ablam eline sağlık çok güzel görünüyor bu pilav. E etli pilav oluyorda midyeli neden olmasın. ;-) sevgiler. Öptüm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben sık sık olmasa da sene de bir kaç defa hep yaparım bizde çok seviliyor Yağmur'umm Canımmm ben de çok öpüyorummm,sevgiler

      Sil
  12. elıne sağlık mıdye hıc yemedım yesemmı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Selma yakın olaydık sana ben yapar tadına baktırırdım ki eminim çok severdin. ya da az da olsa mutlaka severdin,sevgiler canımmm

      Sil
  13. Visnapimm, balikla arasa sadece "hamsi, levrek, somon, alabalik"dan ibaret olan bir bunye icin bu pilavi yemek cok zor ama midyesiz olmus olsa, bir pirinc tanesi bile birakmam ;))
    Ellerine yuregine saglik benim can Visnapimm ♥♥♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GİSİ'mmm canısı vişnapın sana senin için sadesini yapar iç pilavın.Sana feda olsun canımmm çok kocaman sarılır öperimmmm.

      Sil
  14. aneam...
    visnap alacağın olsun sabah sabah bu yapılır mı insan evladına.
    aneam.
    sabah sabah midye çekti canım:))

    sahane gorünüyorlar valla.
    bu saatte midyeci bulunur mu ki simdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. absalom bir tabak midyeli pilavımın üstüne künefe olsun alacağım o zaman ,kabulmü?:)))Vallahi şu an benim de canım fena çekti belki hafta sonu yeniden yaparım,sevgilerimle:))

      Sil
  15. Acaip canım çekti sabah sabah, ellerine sağlık:) Merak ettiğim nokta midyeleri Ankara'da bulma ihtimalim nedir acaba? Sen balıkçıdan mı aldın? Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zemberekkuşu canımm mutlaka bulursun dondurulmuşta satılıyor ben midyelerimi balıkçıdan taze olarak almıştım.Geçen de dondurulmuşunu da aldım her ikisi de çok güzel oluyor.Sevgiler canımmmm.

      Sil
  16. vişnem midye dolam gibi duruyor offf süper ellerine sağlık nefis. Öperim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hilal'immm canımın içi çok teşekkürler tatlım ben de öpüyorum ,bir de çok özledim seni.

      Sil
  17. ben hiç midye yemedım desem yalan olmaz hani ama sevenı cok bunu bılıyorum bu pilav da çok sevılecektır ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili zeymuran evet seveni çok seviyor,tıpkı benim gibi.Aslında bir denesen diyorum midyeyi bilhassa tavası şahane oluyor,canımm çok teşekkürler sevgiler.

      Sil
  18. off off diyorum başka söze gerek yok.. en sevdiğim lezzetler bir arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pelin canımmmm ohhh böyle içten sevenlerinin olması ne güzel haftanın bir kaç günü yesem bıkmam sanırım.Canımm sevgilerimle.

      Sil
  19. ayy nefis olmuş, benim kız görmesin ''Anneee yapsanaaa'' diye tutturur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mehtap kızını çok öpüyorum hadi göster görsün görsün:)) sen de yap oyyy kıyamam yakın olsak ben yapardım bile canımm sevgiler.

      Sil
  20. Midye sevenler bence bu lezzeti mutlaka denemeli.Çünkü çok güzel görünüyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Büşracığımmm güzel yorumun beni çok mutlu etti canımmm çok teşekkürler sevgilerimle..

      Sil
  21. senin aksine ben hayatımda hiç midye yemedim yemeyi de düşünemiyorum bile desem vişnapım :)ama midyesiz tarafından pilavdan biraz isterim :)eline sağlık canım ,öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reyhanımmmm sana senin için sadesini yaparım,ben de canımın içi bende çok öpüyor sevgilerimi yolluyorum canısı:))

      Sil
  22. Merhabalar,

    Bu ne güzel Midyeli pilav böyle, ne yalan söyleyeyim, ilk defa görüyorum. Daha hiç midyenin tadına bakmış biri değilim. Ama sunumunuzdaki fotoğraf karelerinde öyle güzel ve muhteşem görünüyorlar ki, elinize, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep bey güzel yorumunuza çok teşekkürler,Hele fotoğrafları beğenmeniz ayrı bir mutluluk oldu benim için.Allah razı olsun hayırlı dualarınızı Rabbim kabul etsin.Siz de Rabbime emanet olun.

      Sil
  23. hamsi pilavını yiyemeyen ben sanırım midye pilavını hiç yiyemem :( ama sevenlere afiyet olsun ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sefertasitarifleri işte bu damak tadı hepimiz de farklı olduğu için farklı lezzetler çıkmış ortaya:) Haklısın sevilmeyince sevilmiyor ki,peki hiç tadına baktın mı ?Canımmm çok teşekkürler kocaman sevgilerimle:))

      Sil
  24. Canim ellerime sağlık iç pilav harika gözüküyor..Ama midyeyi hiç sevmem :( sevenlere afiyet şeker olsun..çok çok sevgiler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm çok teşekkürler benden de sana kocaman sevgiler şekerciğiimmm:))

      Sil
  25. CANIM MİDYE HİÇ YEMEDİM YEMEYİDE DÜŞÜNMÜYORUM AMA
    SEN YAPTIYSAN MUHAKKAK GÜZEL OLMUŞTUR
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyyahım canımm çok teşekkür ederim sevdiğini yaparım ben de sana seve seve hem de canısı çok çok sarıldım sevgilerimle:))

      Sil
  26. Vişnapım sen neler yapmışsın böyle, farklı şeyleri denemeyi seviyorsun ne güzel,
    midyeyi severim, pilav olunca kimbilir ne lezzetli olmuştur, ellerine kolların sağlık canım benim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filizciğim senenin bir kaç günü bir,iki kimi de üç kere filan yaparım çok sevdiğimiz bir lezzet canımın içi:))Çok lezzetli oluyor da tabii bunda sevmemizin de payı çok diyorum çok öptüm canımmm:))

      Sil
  27. Ohh ne güzel yapmışsın afiyet şeker olsun canım ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibelciğim çok teşekkürler canım sevgilerimle:))

      Sil
  28. canım yine çok değişik bir tarif olmuş ellerine sağlık :)
    ben hiç midye yemedim biliyormusun,her seferinde elime alıp içini açıp geri bıraktım nedense birtürlü tadına bakamadım çok güzel olduğu söyleniyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uğurböceğim çok teşekkürler canım .Sevilmeyince ne kadar zorlasan da sevilmez kendimden bilirim bir kısır bir kabak tatlısı sevmeyen olarak.Tadı bana göre muhteşem canım sevgilerimle:))

      Sil
  29. Ben yemiyorum ama kardeşim görse ekrana yapışırdı:)
    Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Melihacım seven ekrana da yapışır midyelerin peşinden de gider .Sevmeyeni de kırk yıl görmese aklına gelmez:))Canım sevgilerimle çok teşekkürler .

      Sil
  30. Vişnabımmm oyyy bu nasıl pilavvv ellerine sağlık tatlım bende midyeyi çoook seviyorum ama bazı takıntılardan yemiyorum çook güvendiğim balıkçı olcak da alacam....
    balımmmm cep delik cepken delik oyyy ne severdim o şarkıyı:))) 13-14 yaş hatırasıdır:)))
    öptüm kocaman...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CanBanummmm güvendiğin yerden alırsan sorun olmaz tatlım:))Ben de çok severim çok eskilere giderim bu şiiri okuduğumda her nerede görürsem miniciktim ta o zamanlardan beynimde kalıcı yer etmiştir.Canımm kocaman sevgiler bir sürü öpücükler benden sana <3<3.

      Sil