Vişnap

Fırında Kıymalı Patlıcan Yemeği.

0
Merhabalar.
Bilmem sizler de hatırlar mısınız benim annem patlıcanları kızartmadan direk çiğden doğrama kıymalı patlıcan yemeği yapardı ve biz yemelere doyamazdık.Ben bir iki kere yaptıysam da o lezzeti sanırım anne eli eksikliğinden dolayı hiç bulamadım.Yavan geldiğinden illa ki patlıcanları öncesi hafif kızartıp sonra kimi zaman fırınlıyorum  patlıcan yemeğini.

Hani bazen yemek yapmamız gerek ama bir türlü adını koyamayız düşünür durur ne yapsak ne pişirsek diye.İşte ben bugün bunu yaşadım birden aklıma buzdolabında ki durup duran patlıcanlar geldi.Tamamdır yemeğin adı konduktan sonra pişirmesi çok çok kolay deyip önce patlıcanları soyup yıkayıp  doğradım ve tuzladım onları o arada kuru soğanları kavurmaya başladım ve ben eni konu yoksa tarifi buraya mı yazıyorum ne ? devamı aşağıda:)
Malzemeleri:
1 Kg patlıcan
1 Yemek kaşığı margarin
2 Adet orta boy kuru soğan
3/4 Adet yeşil biber
200 Gr kıyma
1 Tatlı kaşığı biber salcası
 1 Çay kaşığı kırmızı pul biber
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı tuz
Bir kaç tane çeri domates
&
Tarifi:
Patlıcanları alacalı soyup istediğimiz boy ve şekilde keselim.Derince kaseye alıp üzerlerine bol tuz serpelim,yarım saat kadar bekletelim acılığının gitmesi ve de kızartırken fazla yağ çekmemesi için.

Kuru soğanları yemeklik doğrayıp biberlerin de saplarını tohumlarını ayıklayıp ince doğrayıp kuşaneye alıp erittiğimiz tereyağında beraber kavuralım.Kırmızı pul biberini ve tuzunu katalım.Kıymayı ilave edip kıyma saldığı suyu çekene kadar kavurmaya devam edelim.Pişince kapatalım ateşin altını.

Tuzlayıp beklettiğimiz patlıcanları tuzu gitmesi için bir kaç su yıkayıp kurulayalım.Tavaya fındık yağımızı koyup kızınca içine patlıcanları atıp hafif pembeleşene kadar kızartalım.Kağıt havlu üzerine alalım kızarınca.Ben acelemden kuşane ile fırına attım.

Fırın tepsisine yada borcama  kızaran patlıcanları yerleştirelim üzerine kıymalı harcı döşeyelim.Çeri domatesleri dilimleyip,biberleri de halka şeklinde kesip üzerlerine yerleştirelim.Maydanoz yapraklarını koyalım.Bir miktar sıcak su ile salçayı sulandırıp kenarından dökelim.Suyun miktarı yemeğin yarısına kadar gelsin.Ve son olarak üzerine kara biber çekelim.

200 derece ısılı fırında yemeğimiz pişip üzeri kızarana kadar tutalım.Sıcak olarak yanında tereyağlı pilav ile servise sunalımYapacak olanlara afiyetler olsun.
Patlıcanı sevmek harika bir de ev halkı seviyorsa biz yemek yapanların işi kolay oluyor.Çünkü patlıcandan o kadar çok çeşitli tarifler yapılıyor ki yeter ki bu güzel sebzeyi sevelim,sevdirelim sevmeyenlerimiz de sevmeye çalışsınlar diyorum ve hoşça kalın. "SEVGİLERİMLE"








0 yorum:

Yorum Gönder