Vişnap

Buğday Pilavı

0
Merhabalar.
Yaz gelsin mi gelsin gelsin vallahi artık iyice sıkıldım istiyorum terasımızı açalım günün bütün saatlerini orada geçireyim.Evin içlerin de darallar geldi iyice.
Aslında bugün hava çok güzel güneşli pırıl pırıldı.Bir ara cafeye gideyim istedim.Ama gidemedim yapacak işlerim vardı.Akşamdan ıslattığım buğdayları pilav yapmam lazım vs vs diğer işler iş iş bitip tükenmeyen işler işte her zaman ki gibi bizi esir alan işler:)

Kısmet olursa yarını bütün gün gezme günü olarak değerlendirmeyi düşünüyorum.
Malzemeleri:
1 Su bardağı buğday (250 gr)
1 Adet büyük kuru soğan
2 Su bardağı et,tavuk veya sade su
2 Yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Tarifi:
Mümkünse bir gece önceden buğdayları gözden geçirip ayıklayıp yıkayalım.Üzerine bol su koyup ateşe koyalım buğdayları bir taşım kaynayınca ateşin altını hemen kapatıp tencerenin de ağzı kapalı vaziyette bekletelim.

Buğdaylar iyice açılınca süzgece alıp ertesi güne kadar süzgeçte bekletelim.

Ertesi günü pilav yapacağımız tencereye piyazlık doğradığımız kuru soğanları ve tereyağını alıp soğanlar karamelize olana kadar kavuralım.Üzerine süzgeçte beklettiğimiz buğdayları ilave edip kısık ateşte kavurmaya devam edelim.Üzerine buğdayı ölçtüğümüz bardakla 2 su bardağı sıcak tavuk,et suyu veya sade su (ve isteğe bağlı olarak sade suya 1 adet knorr tablet) ilave edelim.

Önce harlı ateşte bir iki taşım kaynasın sonrası ateşin altını kısalım usul usul arada kontrol ederek pişmeye bırakalım.Şayet su yeterli gelmezse az az sıcak su ilave edelim.Benim buğday pilavıma 2 su bardağı tavuk suyu yeterli geldi.
Tamamen suyunu çekince demlendirelim.Ve yanında turşu ayran vs ile servise sunalım.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Ben dün yapacaktım buğday pilavını nette biraz araştırdım hepsi farklı farklı tariflerdi ki çoğu pirinç pilavı gibi sıcak su ile ıslatıp yarım saat ile bir saat arası bekletme yeterli diyordu.Benim içime sinmedi vazgeçtim o an yapmaktan bekletip ertesi günü yani bugün yaptım.

Bir de nette ki buğday pilavlarının bazıları tane tane görünüyorlardı benim buğday pilavım fotoğraflarımda görüldüğü gibi öyle tane tane olmadı ama lezzeti süper oldu.Şayet keşkek seviyorsanız işte bu pilav da keşkeğin ezilmemiş versiyonu gibi.Ve sizlere de tavsiye eder miyim?evet ederim daha öncesi yapmadıysanız şayet.
                                                           SEVGİLERİMLE.








0 yorum:

Yorum Gönder