Vişnap

Biberli Pastırmalı Bulgur Pilavı.

0
Merhabalar.
Burada bir market var ama ne market vallahi minik bir market görsen bakkal dersin ama kapısının üzerinde kocaman levhada market yazıyor.Methettiler bulgurunu eeee hadi bari 1 kilo kadar alayım dedim aldım.Hakikaten öyle lezzetli öyle güzel bir bulgurmuş ki gittim ertesi günü 2 kilo daha aldım.Aslında bizim ev de bulgur pek tercih edilmez ben arada değişiklik adına bulgur pilavı pişiririm.

Ve sanırım bundan böyle aynı bu bulgur olursa pirinç pilavı ile tercih sıralamasın da arka arkaya gelir.O açık ara fark kapanır bence.
Malzemeleri:
1 Su bardağı pilavlık bulgur (300 gr)
3/4 çay bardağı yıldız şehriye
1- 1/2 Su bardağı tavuk/et veya sade su
2 Yemek kaşığı tereyağ
 1 Yemek kaşığı fındık yağ
2 Adet orta boy kuru soğan
 1 Adet kırmızı kapya biber
 2/3 Adet yeşil köy biberi
5/6 Dilim pastırma
1 Tatlı kaşığı biber salçası
1 Çay kaşığı kırmızı pul biber
 1 Çay kaşığı karabiber
 1 Çay kaşığı tuz
Tarifi:
Kuru soğanları piyazlık doğrayalım,biberlerin de sap ve tohumlarını ayıklayıp yıkayıp irice doğrayalım.Pilav tenceremize tereyağını ve fındık yağını alıp eritelim içine soğanları ve biberleri katıp kavuralım.Kavrulurken yıldız şehriyelerini de atalım içine kavrulsunlar.Baharatlarını,tuzunu ve salçasını ilave edelim.Bir iki çevirip bulguru ilave edip bulgurlar hafif şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edelim.

Bir buçuk su bardağı sıcak et,tavuk veya sade suyunu verelim.Önce harlı ateşte bir iki taşım kaynatıp daha sonra ateşin ısısını en kısığa getirelim.Bulgurlar suyunu çekip üzeri göz göz olduğunda pastırmaları bir parmak genişliğinde doğrayıp üzerine ilave edelim.Hafifçe alt üst edelim bulgur pilavımızı.Demlenmeye bırakalım,yanında ayran ile ve de aman  turşuyu sakın unutmayalım servise sunalım.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Bu  bulgur pilavım sayesin de bir önce ki tarifim olan ciğer yahnim sayesin de yıldız şehriyeli olmuştu.Suçlu bu bulgur pilavım:)
                                              Sevgilerimle.







0 yorum:

Yorum Gönder