Vişnap

Tavuklu Tel Şehriye Çorbası.

0
Merhabalar.
Benim en en en  çok sevdiğim çorbaların ilk başında yer alır her zaman.Hele bir de grip olmuşsam üşütmüşsem üzerim de kırıklık varsa beni ayağa kaldıran tek çorbadır.O hasta hallerim de üzerine bol maydanozlar kıyıp kesip bol limon suyu eşliğinde öyle içerim şifa niyetine.Aslında normal zamanım da bu çorbayı sadece bol karabiber ile tüketmek tercihimdir.Limon dahi istemem çorbamın asıl lezzetini alabilmek adına.
Malzemeleri:
2 Adet tavuk budu
1 Su bardağı tel şehriye
2 Yemek kaşığı tereyağ
Tavuk suyu yeterince
Tuz
Karabiber
Tarifi:
Tavuk butları gözden geçirip yıkayıp tencereye alalım.Üzerini 3/4 parmak geçecek kadar su ilave edelim.Kaynayınca üzerinde oluşan köpükleri alıp atalım.Tuzunu ilave edelim.Piştiğinde butları tencereden süzerek çıkartalım tabağa alalım.Ilınınca derilerini de çıkartıp atalım.Kalan tavuk etlerini çok minik olmayacak şekilde didelim.

Tavuk suyunu bir başka tencereye süzerek aktaralım.Ateşin altını tekrardan yakalım kaynayınca içine tel şehriyeleri atalım arada karıştıralım dittiğimiz tavuk etlerini,tereyağını ilave edelim.Su gerekirse sıcak sade su veya varsa tavuk suyumuzdan takviye yapalım..5/10 dakika daha kaynatalım.Fazla ateşte tutup tel şehriyeleri fazla ezik olacak şekilde pişirme yelim.

Kapatalım ateşin altını servis ederken arzuya göre kaselere aldığımız da bol karabiber veya dediğim gibi limon suyu ve maydanoz eşliğinde servise sunalım.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Benim tavuk butlarım çok küçük olduğundan 2 adet tavuk budu kullandım ancak yeterli geldi.Ben bir de bol tavuk etli sevdiğimden fazlaca kullanmayı seviyorum.Gerekirse 1 adet tavuk budu da yeterli oluyor.
Sevgilerimle sağlık dolu mutlu güzel günleriniz olsun.








0 yorum:

Yorum Gönder