Vişnap

Ezme Havuçlu Patates Salatası.

0
Merhabalar.
Buzdolabında ne zamandır durup duran havuçlarım vardı değerlensinler istediğimden salatasını yapmak istedim miktar olarak yeterli olmayınca bir iki tane de patates kattım içine güzel bir salata,meze oldu.

Yarına çaya misafirlerim geleceklerdi iptal oldu çok güzel lezzeti kaçırdılar.Artık gelecek oldukları gün onlara da yaparım bunu bizler yeriz bize nasipmiş.
Bizler bu tür lezzetleri ailece her zaman çok çok severiz.
Malzemeleri:
Yarım kilo havuç
2 Adet küçük boy patates
1 Su bardağı yoğurt
3/4 Diş sarımsak
Yarım çay bardağı fındık yağı
1 Çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Tarifi:
Patateslerin kabuklarını soyup irice doğrayıp imkanlar dahilin de buharda haşlayalım.Havuçların kabuklarını sebze soyucu ile soyup ya robotta bir kaç tur döndürelim.Ben robottan çektim o an işlerimin yoğunluğundan dolayı.Ya da rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.Yarım çay bardağı fındık yağını kuşaneye alıp içine rendelediğimiz havuçları katıp hafif diri kalacak kıvamda soteleyelim.

Buharda haşlanan patatesleri karıştırma kabına alıp çatal ile ezelim.Fazla püremsi olmasın,sotelenmiş havuclarımızı ve bir yemek kaşığı sızma zeytinyağını da katalım kaşıkla iyice ezerek alt üst edip harmanlayalım.

Sarımsakları ezip yoğurt ile karıştıralım.İstersek havuçlu patates salatamızın içine sarımsaklı yoğurdumuzu direk katıp karıştıralım servise sunalım.Ya da salatamızı porsiyonluk kaplara alıp üzerlerine birer yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt koyalım.Üzerine de 1 yemek kaşığı fındık yağında yaktığımız kırmızı pul biberli yağdan gezdirip ince kıydığımız maydanoz veya dereotları ile süzleyip servise sunalım.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Buradan uzaklardan  sizlere hepinize  kucaklar dolusu sevgiler selamlar yolluyorum.





0 yorum:

Yorum Gönder