Vişnap

Kıymalı Kapuska.

0
Merhabalar.
Bilmem bu lahanalar neden bu kadar büyük olurlar ki.En küçüğünü dahi alacak olsan bir kaç zaman mutfaklar da lahanalara bulanıyorsun.Allah'tan güzel lezzetler oluyor da sevilip yeniliyor.Ben kapuskasını çok acılı olacak ve sofra da kalabalık olacak öyle yemelerini çok severim.Bir de yanında siyah zeytin.

Geçen semt pazarından en küçüklerinden almıştım beyaz lahanayı.Yarısından kuru fasulyeli piyazlı salata yapmıştım çok değişik çok çok güzel bir lezzet olmuştu.Tekrar tekrar yapmayı düşünüyorum bıkana bıktırana kadar devam:)Hah işte o beyaz lahananın yarısından da bu nefis bol acılı kapuska yemeğini yaptım.
Malzemeleri:
1 Adet orta boy beyaz lahananın yarısı
3 Yemek kaşığı tereyağ veya margarin
2 Adet orta boy kuru soğan
Yarım kırmızı kapya biber
1 Yemek kaşığı acı biber salçası
 1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2oo Gr kıyma
Varsa 2 su bardağı et suyu
Tarifi:
Kuru soğanları yemeklik doğrayıp tereyağını erittiğimiz tencere de soteleyelim irice doğradığımız biberleri de katıp sotelemeye devam edelim.Biber salçasını ve kırmızı pul biberini,tuzunu katalım.Salçanın kokusu çıkana kadar soteleyelim hepsini.Kıymayı da ilave edip kaşığın tersi ile ezerek kıymaları kavurmaya devam edelim.

Beyaz lahanayı yemeklik doğrayıp yıkayıp katalım kıymalı harcımıza.Bir iki döndürüp soteleyelim.Sonra üzerine sıcak olarak et suyunu veya sade suyu ilave edelim.Beyaz lahanalar yumuşayana kadar pişirelim.Dikkat edelim lahanalar fazla yumuşamasınlarhafif diri kıvamlı daha lezzetli oluyor.Tabii işin bu kısmı tercihe kalmış.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
"Bir insanın gerçeği sana açıldığı kadar değil,içinde sakladığı,sana açılamadığı kadardır.Bu yüzden onu anlayacaksan ne dediğine değil ne demediğine kulak vermeye çalış."
Halil Cibran.
Diyorum ve burada yazıma son veriyorum SEVGİLERİMLE.





0 yorum:

Yorum Gönder