Vişnap

Fırında Baharatlı,Kaşar Peynirli Kestane Mantarı.

0
Merhabalar.
Yine gittim semt pazarına yine kendimi kaybettim onca capcanlı renkli sebzeler arasında yok benim huyum geçmez bitmez.Ya da bana semt pazarlarını yasaklasın birileri:)Onca aldığım sebzelerin yanı sıra birde tuttum birer kilo kestane mantarı ve istiridye mantarı aldım etti mi sana 2 kilo mantar:)
İşin pişmanlığını hep eve gelince anlıyorum da geç kalıyorum.

Mantar dayanmaz fazla diye ilk onları tüketmek gerekli ve de en çabuk en kısa yoldan tüketilmesi de böyle fırında ızgara yaparak olurdu.Soğanlı domatesli yemek gibi yapsam çoğalır bitmek bilmez.
Malzemeleri:
1 Kilo kestane mantarı
Tereyağ
Kaşar peynir rendesi
Kekik
Kırmızı toz biber
Karabiber
Tuz
Tarifi:
Mantarların saplarını çıkartalım.Şapka kısımları kalsın çok iyi yıkayalım,kurutalım.Fırın tepsimize yağlı kağıdımızı serelim mantarları dizelim.
Ortada ki boşluğa kaşar peynir rendelerini yerleştirelim.Her peynirin üzerine dolu dolu birer çay kaşığı tereyağını koyalım.Üzerlerine deniz tuzu çekelim.Toz kırmızı biberini kekiğini ve de taze kara biberini de değirmenden çekelim.

200 derece ön ısıtma yapılmış sıcak fırına atalım.Pişip kaşar peynirler eriyene kadar fırında tutalım.Sıcak olarak soğutmadan hemen servise sunalım.

Ben yanında tereyağlı pirinç pilavı ve de patates kızartması ile servise sundum.Bize yetti bile yanında da bol salata sıcak ekmek daha ne olsun.Sizler de şayet yapacak olursanız sizlere de afiyetler olsun.
Mantar yıkanmaz deseler de imkanı yok yıkamadan sadece silerek asla bunu kabul edemem.İlla o mantarlar yıkanacak hatta ben dış kabuklarını da soyuyorum hele sap kısımlarına daha bir özen gösteriyorum yıkarken.Nihayetin de mantar denen sebze bol gübre içinde yetişiyor.
Ama bu nefis kestane mantarlarının dışını soymadan pişirdim böyle koyu rengi hoşuma gidiyor.

Kestane mantarlarını tükettik şükür şimdi sıra da istiridye mantarları var onlardan da harika olacağını tahmin ettiğim daha öncesi hiç yapmadığım mantar kokoreç yapmayı düşünüyorum.

Haaa bir de fotoğraflar çok aceleye geldi sofrada sabırsızlıklar başlayınca gün ışığı da elveda demeye hazırlanırken tabii ben de vakit kalmayınca alel acele hemen sade yalın olarak bir kaç kare fotoğrafı dahi zor çektim,bir yandan da sofra kurarken ancak bu kadar olabildi:)
Sevgilerimle.





0 yorum:

Yorum Gönder