Vişnap

Fındıklı Kek.

0
Merhabalar.
Artık kek yapmaları sever oldum eskiden pek yapmıyordum bana zul gelirdi.Her kek yapmam da illa bir aksilik olurdu ya keklerim yamuk olurdu ya sönerdi olur da olurdu işte türlü aksilikler ben özendikçe aksi giderdi.

Nasıl ki özenmeyi bıraktım rast gele olursa olur olmazsa olmaz dedim  ve yaptığım kekler yüzüme tebessümler kondurdu onları her fırından pişip dışarı aldığımda.

Baton kek kalıbımı yeni aldım bu çok eski bir model ama ben çok severdim oluk şekilli olmasını geçenler de gittiğim markette görünce önce bir yine duraksadım acaba alsam mı yok almayım filan derken aklıma Görele'de görüp almayınca yaşadığım pişmanlık geldi.Döndüm hemen aldım bir daha pişmanlık yaşamayım diye.

Neden almak istemediğime gelince artık mutfaklara dolaplara sığmaz olduk al al al her gördüğünü her beğendiğini her içinin gittiğini.

Ben bu almalara bir süredir nokta koydum çok çok istemedikçe kafama takmadıkça artık almıyorum mutfakla alakalı hiç bir şey.Olanların da bir kısmını sağa sola vermelere başladım.Bu ne yahu bir genel temizlik yapmalara kalkışıyorsun hiç kullanmadığın dolapların en arkasına konmuş akla ve ele bile gelmeyen tabaklar çanaklar bardaklar.Bir karar aldım bir sene aradan geçmiş ve ben hiç elime almamışsam onları veriyorum  dolaplar boşalınca işler de çabuk bitiyor.
Ama  bu oluklu kek kalıbımı şimdilik seviyorum sık sık kullanmayı düşünüyorum mutfağımın yıldızı olacak tabii bir süreliğine:)
Malzemeleri:
3 Adet yumurta
 Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 Su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 Su bardağı fındık yağı
Aldığı kadar un 2,5 buçuk 3 su bardağı kadar(koyu boza kıvamı)
1 Paket kabartma tozu
1 Su bardağı pirinç fındık
Tarifi:
Yumurtaları derin kaba alıp çırpıcı ile köpük köpük olana kadar çırpalım.Toz şekerini ilave edip çırpmaya devam edelim.Fındık yağını,süt,yoğurdu ilave ettikten sonra bir süre daha çırpıp içine  unu ve kabartma tozunu  da eleyerek ilave edelim.Pirinç fındıkları da una bulayıp içine katalım kaşıkla bir iki çevirip kek harcını yağlayıp unladığımız fazla unlarını kalıbı ters çevirerek silkelediğimiz  orta boy baton kek kalıbına dökelim.

170 dereceye ayarlı soğuk fırına atalım keki ve ilk 20/25 dakika hiç açmayalım fırının kapağını.Yaklaşık 40 dakika kadar pişirelim.İçine batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Her ne kadar kekleri sıcak fırına atmak gerekli olsa da ben her zaman soğuk fırına atmayı tercih ediyorum daha güzel sonuç aldığımdan dolayı.Bir de kek yapmaya başlamadan önce kek malzemelerimizin oda sıcaklığına ulaşmasını sağlayalım bu detay gerçekten çok önemli.
Sevgilerimle.





0 yorum:

Yorum Gönder