Vişnap

Bal Kabaklı Silindirler.

0
Merhabalar.
Hani sevmediğimden bal kabağına bir şans vereyim istedim.Yaptığım bal kabağı tatlısından bir kaç dilim alıp rondodan çektim püre haline getirdim.Sonrası neler mi yaptım hadi yaptıklarımı beraber aşağıda okuyalım.
Malzemeleri:
1 Kase ezilmiş bal kabak tatlı püresi
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı toz zencefil
1 Kase yulaflı bisküvi
Yarım kase ceviz kırığı
Çikolata sosu
Tarifi:
Bal kabağı tatlımızı rondodan çekip püre haline getirelim derince kaseye alalım.İçine rondodan geçirip un haline getirdiğimiz yulaflı bisküvileri ve de ceviz içlerini katalım.Tarçın ve de toz zencefili de katıp hepsini birden kaşıkla iyice karıştıralım hepsi birbiri ile özleşsinler.

Servis tabağına silindir kurabiye kalıbını koyup silindirin içini bal kabaklı püre ile dolduralım.Silindir kalıbı usulca yukarı doğru çekerek çıkartalım.Bütün bal kabaklı püremiz bitene kadar bu işleme devam edelim.Üzerlerini çikolata sosu ve toz halinde ki ceviz ve yulaflı bisküvi kırıntıları ile süsleyip servise sunalım.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Bir nevi truff gibi yalnız burada ben şeklini değiştirdim bildiğimiz bal kabaklı truff.Arzuya göre başka kurabiye kalıpları ile de şekil verilebilinir.Hatta ben kalpli kurabiye kalıplarımla şekillendirecektim vaz geçtim silindirleri tercih ettim daha bir göz dolduran sunum olduğunu düşünüyorum.
Sevgilerimle.




0 yorum:

Yorum Gönder