Vişnap

Zeytinyağlı Lobyalı Kereviz Pilaki

0
Merhabalar.
Lobyalarım Görele'den taze fasulyenin içli hali almıştım yazın son demlerin de gittiğimde gelince hemen dondurucuya atmıştım.Tek başına da süper lezzetli fasulye cinsi.Ben bilhassa kerevizle birlikteliğini çok seviyorum bol kereviz yaprakları eşliğinde miss kereviz kokusu ile anlatılacak gibi değil lezzeti ancak yemek lazım.
Malzemeleri:
2 Adet büyükçe kereviz
1 Adet limon suyu
1 Büyük su bardağı taze lobya
1 Büyük kuru soğan
1 Adet Orta boy havuç
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
Taze kereviz yaprakları.
Tuz

Tarifi:
Kerevizlerin kabuklarını soyup kesme şeker büyüklüğünde küpler halinde doğrayıp bir limon suyu ile limonladığımız su dolu büyük kaseye alalım doğranan kerevizleri kararmaması için.

Kuru soğanları ve havucun kabuklarını soyup mini küpler halinde doğrayalım.Kuşaneye bir yemek kaşığı sızma zeytinyağını alıp hafifçe soteleyelim berabere.İçine taze lobyaları atıp beraber devam edelim sotelemeye.Yarısına gelecek kadar sıcak suyunu verip 5/10 dakika beraber pişsinler havuç ve soğanlar.Daha sonra içine doğradığımız kerevizleri atıp tuzunu,toz şekerini,kalan sızma zeytin yağını,ince kıydığımız kereviz yapraklarının bir kısmını da ilave edip üzerini hafif geçecek miktarda sıcak su takviyesi yapıp orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim.Mümkünse tencereye kaşık vurmadan hafifçe sallayalım arada.

Piştiğinde tenceresinde soğuyup dinlendirelim.Sonrası servis tabağına ya da borcama alıp üzerine kalan doğranmış kereviz yapraklarını serpelim.Servise sunalım.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
İlla taze lobya olması şart değil.Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatıp ertesi günü haşlayarakta yapabiliriz.Taze barbunya da bir alternatiftir.Sonuçta fasulye kerevize çok yakışıyor.
                                               Sevgilerimle.





0 yorum:

Yorum Gönder