Vişnap

Paneli Beyin Lokmaları.

0
Merhabalar.
Sakatat ürünlerini bir çoğumuz sevmeyiz.Ben misal sakatatların bazılarını severim.Koyun böbreği,ciğer,işkembe bunlar sevdiklerimdir.Beyin ehhh olsa da olur olmasa da olur dediğim bu "beyin salatası" için geçerli.

Fakat beyni pane şeklinde ilk pişirdim ve ben dahi bayıldım tadına harika güzel oldu.Daha öncesi yaptığım beyin salatamı görmek için bir tık yeterli beyin .Arada sırada beyin salatasını yaparım.Ben de ucundan bir iki çatal öylesine isteksiz yerim.

Bu sefer ilk olarak paneli tavasını yaptım.Eğer az da olsa sakatat yiyebilirseniz ki bence kendinizi zorlayın derim.Çünkü tadı enfes lati lokum gibi oldu.Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Benden demesi,haydi tarifime geçeyim.
Malzemeleri:
2 Adet dana beyni
1 Adet yumurta
1 Su bardağı un
1 Yemek kaşığı sirke
Karabiber
Maydanoz
Limon
Tuz
Tarifi:
Dana beyinleri bol tuzlu buz gibi soğuk su da yarım saat bekletelim.Daha sonra akan suyun altında beynin zarını elimizle usul usul ovalayarak çıkaralım.Bir tencereye yeteri kadar su koyup içine de bir yemek kaşığı sirke ilave edip su kaynayınca içine zarını soyduğumuz beyinleri atıp 15/20 dakika orta ateşte kaynatalım.Sonrası kaynayıp pişen beyinleri süzgeçte süzülmeye bırakalım.

Bir tabağa yumurtayı kırıp çırpalım.Bir diğer tabağa da unumuzu alalım tuz ilave edip karıştıralım.Beyinlerimizi bir parmak enliğin de dilimleyip öncesi yumurtaya sonra da una bulayıp tepsiye dizelim.Kızartma tavamıza fındık yağımızı bol koyup kızdıralım.İçine beyin panelerimizi atıp nar gibi olana kadar kızartalım.Kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağlarından arındıralım.Servis ederken maydanoz,kara biber ve limon eşliğinde servise sunalım.Afiyetler olsun.
Limon baktım ev de kalmamış ondan dolayı limon dilimleri ile görselimi sizlere sunamadım.Yerken üzerine limon suyu ilave etmek lezzetine lezzet katıyor.Bir de bol maydanoz ve de olmazsa olmazım karabiber.Hepsi bu kadar kolay bir tarif.

En çekindiğim beynin zarını soymaktı onun da püf noktasını artık biliyorum.Öncesi bol tuzlu soğuk su da bekletmek.Eğer ki yapmayı düşünürseniz aklınız da olsun.Sevgi ile kalın.


0 yorum:

Yorum Gönder