Vişnap

Beyaz Lahanalı Kuru Fasulye Piyazı.

0
Merhabalar.
Semt pazarından aldığım beyaz lahananın yarısı ile bol acılı kapuska yemeği yapacağım hatta birazdan yapmaya başlarsam iyi olacak.Hazır beyaz lahanaları tezgaha da sermişim kesme tahtası keskin bıçak beni bekler.

Diğer yarısı ile ne zamandır aklımda olan kuru fasulyeli piyazını yapmak vardı.Ve yaptım ve çok güzel oldu lezzeti görüntüsü her bir şeyi benden geçer not aldı bundan böyle sık sık yaparım artık.Salatalar  her zaman en sevdiklerim olmuştur hem yapmasını hem yemesini çok seviyorum.
Malzemeleri:
Bir orta boy beyaz lahananın yarısı
1 Su bardağı kuru fasulye
1 Orta boy kırmızı soğan
Çeyrek demet maydanoz
Yarım çay bardağı sirke
2 Diş sarımsak
1 Çay bardağı sızma zeytinyağ
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Tarifi:
Kuru fasulyeleri yıkayıp akşamdan soğuk su ile ıslatalım.Ertesi günü suyunu değiştirip düdüklü tencerede yumuşayana kadar haşlayalım.Süzelim kenarda ılınması için beklemeye alalım.

Biz de bu arada beyaz lahananın orta sert kısmını kesip çıkartalım.Kalan lahana yapraklarını ince olarak keselim büyükçe bir kaba alalım.Üzerine bir tatlı kaşığı tuz serpip elimizle ovarak yumuşamalarını sağlayalım.İçine incecik kıydığımız maydanozları ve piyazlık doğradığımız kırmızı soğanı da katalım.

Diğer bir sos kasesine rendelediğimiz sarımsakları alalım.içine sızma zeytinyağını,sirkeyi ilave edip çırpıcı ile iyice çırpalım.

İnce kıydığımız beyaz lahanaların olduğu kaba haşlanıp ılınan kuru fasulyeleri de katalım sosunu üzerlerine döküp kaşıkla alt üst edip harmanlayalım.Servis tabağına alıp üzerine arzuya göre kırmızı pul biber serpelim ve servise sunalım.Yapacak olanlara afiyetler olsun.

Ben de o an çiğ kırmızı kapya biber vardı bir kısmını çok minik keserek üzerine ilave ettim.Görselliği bakımından kırmızılar çok güzellik katıyor sunumlar da.Şart değil ya da eliniz de o an közlenmiş kapya biber varsa konabilir de ve köz hali çok daha iyi olur bence.Bir de ben bu tür salatalar da limondan çok sirkeyi sevdiğimden tercihimi sirkeden yana kullanıyorum isteğe göre limon suyu da ilave edilir.
Sevgilerimle.







0 yorum:

Yorum Gönder