Vişnap

Tavuklu Patatesli Tortilla.

0
Merhabalar.
Hava soğuk ben soğuk içim sıkkın,keyif dersen kayıplar da.Tuttum mutfağın yolunu yine bana en iyi gelen terapim ilaçım mutfağım.
Kolay bir tarif lezzeti ise hepimizin bildiği sevdiği paylaşayım istedim bugün.
Malzemeleri:
4 Adet tortilla
3 Yemek kaşığı tereyağ
300 Gr tavuk göğüs
1 Adet orta boy patates
 1 Adet orta boy kuru soğan
1 Çay kaşığı toz kırmızı biber
1 Çay kaşığı kırmızı pul biber
1 Tatlı kaşığı kekik
1 Büyük su bardağı kaşar peynir rendesi
Tuz
Tarifi:
Kuru soğanı soyup minicik küpler halinde yemeklik doğrayalım.Tavaya bir yemek kaşığı tereyağını alıp eritelim içine kuru soğanları atıp şeffaflaşana kadar kavuralım.Tavuk göğsünü yıkayıp süzüp minik küpler halinde doğrayalım kavrulan soğanlara ilave edip soteleyelim.Kırmızı toz ve kırmızı pul biberini ve tuzunu katalım.

Patatesi de minik küpler halinde doğrayıp fındık yağını koyduğumuz diğer tavada fazla kızartmadan pişirelim.Hafif kızarıp pişen patatesleri de tavukların olduğu tavaya alalım harmanlayalım hepsini.Kekiğini bu aşamada ilave edelim.

Bir başka tortilların sığacağı büyüklükte ki teflon tavaya bir yemek kaşığı tereyağ koyup eritelim ve tortillanın tekini önlü arkalı hafif kızarana kadar ısıtalım.Isınan tortillanın üzerine tavuklu patatesli iç malzemenin yarısını döküp spatula ile eşit olarak yayalım.Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirin yarısını ilave edip diğer tortilla ile üzerini kapatalım.Düz bir kapak ile tortillayı alt üst edelim diğer tortillanın da ısınıp hafif kızarmasını sağlayalım.Servis tabağına alıp üzerine bir miktar tereyağ sürelim.Eşit olarak keserek servis tabağına alıp servise sunalım.

Diğer tortillayı da aynı şekilde hazırlayalım.Bu miktarlar 2 kişilik arzu ettiğiniz kişi sayısınca malzeme miktarlarını çoğalta bilirsiniz sizler de.Hem pratik hem de çok lezzetli oluyor akşam üzerleri ister çayın yanına ya da kahvaltıya hazırlana bilecek bir lezzet.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Sevgilerimle.









0 yorum:

Yorum Gönder