Vişnap

Havuç Tarator Ve Mim

0
Merhabalar.
Bugün tarifimi yazmadan önce çok sevdiğim blogger arkadaşım sevgili bahceperim beni mimlemiş.Severim mimleri cevaplamayı ve de diğer cevaplanan mim sorularını okumayı.Blogger arkadaşların bilinmeyen özellikleri hakkında bilgi sahibi oluyoruz mimler sayesinde.Bugün mimin konusu "yemek mimi"
Başlayalım soruları cevaplamaya o halde.
1:En sevdiğiniz yemek?
En çok sevdiğim "çiğ börek"
2:En sevdiğiniz tatlı?
En sevdiğim tatlı "krem karamel"
3:Siz çocukken anneniz sizi?
Bana zorla kabak tatlısı yedirmeye uğraşmasını unutmuyorum hiç,hala da sevmem kabak tatlısını.
4:Çocukken şimdi de?
Yine kabak tatlısı sevmedim,sevmeyeceğim ve sevmeyi de hiç istemiyorum.
5:Yemeği sevdiğiniz ilginç şeyler?
Bir taflan ve de kiraz turşusu bana yemek olarak çok ilginç geliyor,seviyor muyum hayır.
6:Türk mutfağı dışında?
Balkan Mutfağını severim.
7:Yemeği sevdiğiniz sağlıksız şey?
Cipsler
8:En sevdiğiniz meyve?
Şeftali
9:En sevdiğiniz atıştırmalık?
Yer fıstığı
10:En sevdiğiniz içecek?
Çay
11:Asla yemeyeceğim,içmeyeceğim dediğiniz şeyler?
Kabak tatlısı ve İce tea.
12:Sonsuz tane olsa yiyebileceğiniz şeyler?
Kestane
13:Kahvaltıda tercih ettiğiniz şeyler?
Çay sadece çay
14:Açken ben?
Açlık duymam yemekle pek aram yoktur uzun süre yemesem aklıma gelir ve biraz sonra da aklımdan çıkar gider aç olduğum.Yani açlık beni etkilemez hiç.
15:Bir keresinde yemek yerken?
Çok sevdiğim arkadaşımın kaza haberini almıştım sonu sonsuz gidiş olan bir kaza haberi:(

Canım Bahçe Perim bu güzel mim için çok teşekkür ederim uzun zamandır blogerler arasında mim olayı unutulmuştu.Umarım bu senin mim ile yine yeniden eski canlı haline dönüşü olur mimlerin.Çünkü ben seviyorum mimleri ve yer alsın var olsun hep olsun mimler blogların neşesi diye düşünüyorum.

Ben de bu mimi cevaplamak isteyen bütün bloger arkadaşlarımı davet ediyorum cevap yazarlarsa çok sevinirim.Tek tek isim vermiyorum çünkü cevaplamak istemeyen bloger arkadaşlarımı da zor durumda bırakmak istemiyorum.
***************


Ve bugünkü tarifimi de güzel mimin altına yazayım.
Havuçun normal de kızartmasını çok severim.Ve sevdiğim her şey gibi uzun zamandır yapmadığımın farkına vardım ama havuçları tarator yapmak üzere rendelemiştim bile geç kalmıştım yine havuç kızartması için.Yine bir başka bahara kaldı.Ve havuç taratoru da çok severim.
Malzemeleri:
Yarım kilo havuç
3 Yemek kaşığı mayonez
1 Su bardağı koyu yoğurt
Yarım su bardağı fındık kırığı
3/4 Diş sarımsak
4/5 Yemek kaşığı sızma zeytinyağ
Bir tutam ince kıyılmış dereotu
Tuz
Tarifi:
Havuçları yıkayıp kabuklarını soyalım ve rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.Bir yayvan tencereye sızma zeytinyağını alıp içine havuç rendelerini ve tuzunu katalım.Havuçlar saldığı suyu tekrardan çekene kadar kısık ateşte hafif diri kalacak kıvamda arada karıştırarak soteleyip pişirelim.Ve bir kenarda soğumaya bırakalım.

Diğer tarafta sarımsakları rendeleyelim derince büyük kaseye alalım.Üzerine yoğurt ve mayonezini katalım iyice çırpalım.İnce kıydığımız dereotlarını da ilave edelim.Ve soğuyan havuçlarımızı da katıp alt üst ederek yoğurtlu sosla iyice harmanlamasını sağlayalım.

Servis yaparken sunum açısından bir kaç tutam dereotu da katalım yoğurdun üzerine .Bu kadar kolay ve bu kadar lezzetli hem meze hem atıştırmalık hem salata artık ne derseniz deyin harika bir tat.

Aslında ceviz de katacaktım baktım ceviz yok ev de fındık kırığı var onu kattım.Ama lezzet olarak cevizi daha çok yakıştırıyorum  bilmem nedendir.
Sevgiler sevgiler ve de sağlıklı esenlikler hepinize.






0 yorum:

Yorum Gönder