Vişnap

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası...

0
Merhabalar.
Sever misiniz sizler de benim gibi brüksel lahanasını.Ben en çok zeytinyağlısını bir de tereyağlı kremalı sotesini çok severim.Nedense sıcak etli veya kıymalı olan türünü sevemedim.Kışın çok sık yaparım salatası da harika oluyor.
Malzemesi:
Bir paket Brüksel lahanası(500gr)
2 Adet orta boy kuru soğan
1 Adet orta boy havuç
1 Yemek kaşığı pirinç
1 Çay bardağı sızma zeytinyağ
2 Adet küp kesme şeker
Tuz
Tarifi:
Brüksel lahanalarının tepelerini kesip atalım.Üst yapraklarından sararmışları varsa çıkarıp atalım.Bol suyla yıkayıp süzgece alalım.Kuşaneye sızma zeytinyağını alıp yemeklik doğradığımız minik kuru soğanları ve rendelediğimiz havuçları katıp soteleyelim.

İçine brüksel lahanalarını,tuzunu,toz şekerini,pirinçi katıp bir iki çevirip soteleyelim berabere.Sonrası üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edelim.Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye bırakalım.Kendi tenceresin de soğutup mümkünse bir gün dinlendirip sonra servis tabağına alıp servis edelim.
Hafif ve de çok güzel bir lezzet arzu edilirse yerken üzerine taze limon suyu ilave edip tüketelim.Yapacak olanlara afiyetler olsun.

Güzel aydınlık dolu dolu geçen günleriniz olsun,sevgilerimle.