Vişnap

Hardal Soslu Izgara Somon Salata

0
Merhabalar.
Nefis bir balık salatası daha benden sizlere gelsin.Bu sefer ki balığımız somon.Ben ki öyle ahım şahım hatta hiç sevmezdim somon balığını artık seviyorum ve de tercih de eder oldum somonu.Bir gece öncesi yaptığınız ızgara balıklar arttı mı siz de şayet benim gibi kalan soğuk balığı ısıtsanız da soğuk olarakta yeseniz sevmiyorsanız onlardan böyle çok güzel salata yapabilirsiniz.Tek kelime ile harika lezzetli oluyor.Daha öncesi diğer balıklarla da yapmıştım ve çok sevmiştik.Şimdi çayımı da demledim bir yandan çayımı içip bir yandan da tarifi yazayım.
Malzemeleri:
Izgara somon dilimleri
Dijon hardal
Sızma zeytinyağı
Limon suyu
Bir çimdik toz zerdacal
Kırmızı soğan
Dereotu
Tane karabiber
Maydanoz
Varsa iç ayçekirdeği,
Tarifi:
Akşamdan kalan ızgara somonların kılçıklarını ayıklayıp irice parçalara bölelim.Servis yapacağımız derin kaseye alalım.Kırmızı soğanı ince piyazlık doğrayalım.Maydanozu,dereotunu ince kıyıp somonlara katalım.İç ayçekirdeğini de katalım.

Diğer tarafta sos kasesine sızma zeytinyağını,taze sıkılmış limon suyunu,dijon hardalını,toz zerdacalı koyalım.Tane karabiberi et döveceği ile irice parçalar halin de kırıp sosa ilave edip çırpıcı ile veya çatal ile iyice karıştıralım.

Hazırladığımız sosu somonların olduğu servis kasesine döküp alt üst edip nazikçe karıştıralım.Mümkünse 1/2 saat bekletip servise sunalım.Yok bekleyemem acelem var derseniz hemen yemeye başlayın ama lezzeti beklerse daha bir sosu içine çekiyor somonlar müthiş güzel oluyor.Benden demesi,yapacak olanlara şimdiden afiyetler olsun.

Malzeme listesin de belirli miktarları yazmadım.Eliniz de ne kadar balık varsa ona göre sos malzemelerini sizler ayarlarsınız.Sizlere yine de fikir olması bakımından kullandığım miktarları yazayım.

Benim elimde 2 büyük dilim ızgara somon balığı vardı.Miktarlarım da aşağı yukarı 2/3 sap maydanoz,3/4 sap dereotu,yarım çay bardağı sızma zeytinyağ,yarım limon suyu,bir çimdik zerdecal,1 tatlı kaşığı dijon hardal,1 küçük kırmızı soğan,1 çay kaşığı dolusu kırılmış tane kara biberdi.İç ay çekirdeği istediğin kadar koy yemesi içinde hoş güzel oluyor ceviz veya fındık kırığı da olabilir kornişon,kapari vs vs olabilir artık o an da evde elinizin altında hangi malzeme varsa tercih sizlere kalmış.Tuz ilave etmedim zaten somonların tuzu vardı.

Ama mutlaka yapmanızı tavsiye ederim.Hatta yaptığınız ızgara somonlar hiç artmıyor mu o zaman bir daha sefere miktarı fazla tutun bu lezzeti deneyin derim.

Balıklar bu kadar bol bol madem bizler de bol bol balık pişirip yiyelim istediğimden sık sık sofrada balıklı lezzetlere yer veriyorum.

Hepinize bol sağlıklı bol sevgi dolu günler diliyorum,sevgilerimle.







0 yorum:

Yorum Gönder