Vişnap

Fırında Çinekop Pilaki.

0
Merhabalar.
Çinekopları bu sefer pilaki yapayım istedim.Çok güzel oldu lezzeti. Şu var ki çinekop balığı çok hassas narin bir balık olduğundan bize yerken kılçıkları konusunda biraz zorluk çıkarttı.

Ne şekil yaparsak yapalım çinekopun gideri var da asolan çinekop her zaman ızgaralara yakışan bir balık.

Izgarada dahi alt üst edip pişirirken çok dikkat etmek gerekiyor.Dağıtmadan bütün olarak servis tabağına almak için.

Her zaman balıkların tabaklar da çok düzgün olarak servis edilmesini isterim.Kafaları aynı,kuyrukları aynı yönde ve dağılmamış bütün olsun isterim.
Malzemeleri:
1 Kilo çinekop
2 Adet orta boy kuru soğan
1/2 Sap taze soğan
1 Avuç kıyılmış maydanoz
1 Adet orta boy havuç
1 Adet orta boy patates
4/5 Adet çeri domates
3/4 Adet yeşil biber
Yarım adet limon
2 Yemek kaşığı tereyağ
1 Çay kaşığı kırmızı pul biber
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kekik
1 Tatlı kaşığı tuz
Tarifi:
Çinekopları kafaları bedenlerinden kopartmadan içlerini güzelce temizleyip yıkayalım süzgece alıp tuzlayalım.Benim çinekoplarım balıkçı tarafından temizlenip ayıklanıp hazır gelince bana sadece yıkamak kaldı.

Tepsinin altına bir adet kuru soğanı piyazlık doğrayıp her tarafına eşit yayalım.Üzerine çinekopları dizelim.
Aralarına kabuklarını soyup yıkayıp doğradığımız patatesleri,irice doğradığımız biberleri ilave edelim.Havuçun dışını sebze soyucu ile soyup halka halka keselim.Çeri domatesleri ortadan ikiye kesip bütün sebzeleri çinekopların üzerine yayalım.

Taze soğanı da ayıklayıp irice kesip sebzelerin aralarına serpiştirelim.Yarım limonun dış kabuğunu soyup halka şeklinde dilimleyip ilave edelim.Maydanoz yapraklarını serpiştirelim.Ve en son olarakta baharatlarını katıp bir çay bardağı su su miktarı balıkların yarısına gelecek kadar olsun.Ve tereyağını da ilave edip 200 derece ısılı fırında pişirelim.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Çinekop pilakinin tarifini yazdım,şimdi sıra da "norveç somon fileto" ile bir lezzet denemem var gidip marineye yatırayım sonuç ne olacak çok sabırsızlanıyorum şimdiden.
Bakalım işlem olup bitince tadım aşamasın da beğenecek miyiz sonuçta tuz ve limon ile pişeceğinden pek ümidim yok aslında,olasılık oranım yarı yarıya yapıp göreceğiz çok yakında onun da tarifini yazıp paylaşırım.

Sevgilerimle.





0 yorum:

Yorum Gönder