Vişnap

Sucuklu Yumurta.

0
Merhabalar.
Sabah kahvaltıların da bilhassa da hafta sonu tüm aile bireylerinin bir arada olup yaptıkları kahvaltı sofralarının en gözdesidir sucuklu yumurta.
Ben bu sucuklu yumurtayı tabii sabah kahvaltısı sevmeyen biri olarak sabah değil de ikindi üzeri yaptım arkadaşımla oturduk bir güzel yedik afiyetle.
Aşağıda ki malzeme miktarı bir kişilik, kişi sayısınca miktar artırılır.
Malzemeleri:
2 Adet yumurta
6 Dilim sucuk
1 Yemek kaşığı tereyağ
Kekik
Kırmızı pul biber
Tuz
Tarifi:
Yumurtaları kırıp aklarını ayrı tabağa,sarılarını zedelemeden bir başka tabağa lop bütün olarak alalım.

Krep tavasına tereyağın yarısını alıp eritelim.İçine yumurta aklarını ilave edip tamamen beyaz olana kadar pişirelim. 

Bir başka tavada bu arada kalan diğer tereyağını eritip içine dilim sucukları atıp arkalı önlü fazla kurutmadan pişirelim.

Pişen sucuk dilimlerini pişen yumurta aklarının üzerine eşit olarak koyalım.Ve yumurta sarılarını da sucuk dilimlerinin aralarına usulca ilave edelim kısık ateşte hafif pişirelim.Üzerine kekik,tuz ve kırmızı pul biberini serperek soğutmadan servise sunalım.

İsterseniz pişirme aşamasında yumurta sarılarını dağıtıp hafif akmasını sağlayabilirsiniz.Ben bir adet yumurta sarısını bütün dağıtmadan bırakıp diğer sarısını hafifce dağıtarak pişirmeyi  tercih ettim.Karar bu aşamada sizlerin.
Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Esasında sucuklu,kavurmalı,kıymalı yumurtayı bir arada pişirip yemelerini sevmem.Hep ayrı ayrı pişirip tabağıma alırdım.Ama bu defa bilmem neden beğendim hoşuma gitti,acaba karnım çok açtı ondan olabilir mi inanın şu an bilemiyorum.Bir daha yapışımda sevip sevmediğime karar veririm.
Sevgilerimle.







0 yorum:

Yorum Gönder