Vişnap

Kremalı Brokoli Çorbası.

0
Merhabalar.
Dışarıda sağlam yağmur yağıyor,her yağan yağmur cama vuruyor bana cama vuran her damla diye başlayan bir şarkıyı anımsatıyor bu yağmur damlaları.
Bir de şiir tutturdu yürek.


Mevsim kış
Gün hüzün
Dışarı da deli yağmur
Yürek yağan dolu misali
Veda ederken
Dönüşü olmayanlara
Gri gökyüzü tanıklığında
Mühür vurulur yalnızlığa
Hasret acı tat bırakırken 
RUH'ta boran fırtına eserken
Yere serilir hayaller
VE
İçe yığılır gözlerde yağmur.r
************
Brokoli Çorbası
Malzemeleri:
Yarım kilo brokoli
1 Adet küçük kuru soğan
5/6 Su bardağı sıcak et suyu veya sade su
1 Paket krema (200 gr)
2 Yemek kaşığı tereyağ
2 Yemek kaşığı un
Karabiber
Tuz
Tarifi:
Tereyağını çorba tenceresine alıp eritelim içine yemeklik doğradığımız kuru soğanı atıp karamelize olana kadar soteleyelim.Unu da ilave edip bir iki unla soğanı beraber kavuralım unun kokusu çıkana kadar.Diğer tarafta ayıklayıp küçük parçalara böldüğümüz brokoliyi iyice yıkayıp kavrulan soğanlara ilave edip  4/5 dakika daha berabere kavurup soteleyelim.

Üzerine yeterli sıcak et suyunu veya sade suyunu ilave edelim.Brokoliler iyice yumuşayana kadar arada karıştırarak haşlayalım.Pürüzsüz olana kadar blendırden geçirelim.Tekrardan ocağa alıp kremasını ilave edip bir iki krema iyice çorbaya karışana kadar karıştıralım ve 5/10 dakika daha kaynatalım.İnmesine yakın tuzunu da katalım.Sıcak olarak kaselere koyup üzerine kara biber serperek servise sunalım.
Yapacak olanlara şimdiden afiyetler olsun.
Brokoli çorbası ile alakalı bir de notlarımı yazayım.
Ne zaman bu çorbayı yapsam hep seveceğim sevmem lazım diye kendimi ne kadar telkin etsem de tabağımda ki çorbadan ilk aldığım 4/5 kaşık çorbaya kadar ooo bayağı güzel bir çorba olmuş deyip kasenin sonuna doğru hep yok ben bu çorbayı sevemeyeceğim diye kesin kararımı veriyorum.

Ama bir de şu var ki vitamini, faydaları yüzünden kendimizi zorlayalım ve bu çok çok faydalı çorbayı illa ki içelim derim.
Hepinize bu soğuk kış günlerinde sıcacık tebessümlerimi yolluyorum,sevgilerimle.











0 yorum:

Yorum Gönder