Vişnap

Pesto Soslu Kaşar Peynirli Patlıcan.

0
Merhabalar.
Aslında bu nefis patlıcan tarifinin adı vardı neydi inanın unuttum.Tv de seyretmiştim notumu da almıştım.Nette araştırdım adını unuttuğumdan bulamadım.Ben de aklımda kaldığı kadar ile yaptım sonuç nefis bir lezzet oldu.Adını da böyle "Pesto Soslu Kaşar Peynirli Patlıcan"koydum yapacak bir şey yok artık.Ama çok aklıma takıldı belki günün birinde aklıma gelir adı güncellerim o zaman tarifimi.
Malzemeleri:
3 Adet kemer patlıcanı
Fındık yağı
Çeyrek kavanoz pesto sosu
200 Gr taze kaşar peyniri
2 Adet orta boy domates
2 Diş sarımsak
2 Adet yeşil biber
1 Adet küçük kırmızı kapya biber
 2 Sap taze soğan
1 Çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
 Çeyrek demet dereotu
Tarifi:
Patlıcanları yıkayıp yol yol kabuklarını soyalım.Dikdörgen kare olacak şekilde orta kalınlıkta dilimleyelim.Bir tasa alıp üzerlerine bolca tuz serpip yarım saat kadar beklemeye alalım.

Diğer tarafta bir başka tencere de minik doğradığımız biberleri bir yemek kaşığı fındık yağında sotelemeye başlayalım.Minik yemeklik doğradığımız domatesleri ilave edelim.Domatesler saldığı suyu çekene kadar sotelemeye devam edelim.Ateşi söndürüp ayıklayıp yıkayıp doğradığımız taze soğanları ve ince kıydığımız dereotunun bir kısmını ve rendelediğimiz sarımsakları da katalım.

Kızartma tavasına fındık yağını alalım kızdığında tuzda bekletip sonrası bol su ile yıkayıp kuruladığımız patlıcan dilimlerini kızartalım kağıt havlu üzerine alalım kızaranları.

Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim.Kızaran patlıcan dilimlerini tek sıra halinde hafif aralıklı olarak dizelim.Her patlıcan diliminin üzerine yeteri kadar pesto sos sürelim.Üzerine pişirdiğimiz domates biberli harçtan birer yemek kaşığı koyalım onun da üzerine patlıcan dilimlerini kaplayacak ebatta birer dilim kaşar peynir yerleştirelim.Tekrardan birer dilim kaşar peynirlerinin üzerine patlıcan dilimi koyup pesto sosla soslayalım ve aynen domates biberli harçtan birer kaşık ilave edip üzerini kaşar peyniri dilimi ile örtelim.2 kat olacak patlıcan dilimlerimiz.

Hepsini dizdikten sonra 200 derece ön ısıtma yapılmış fırında kaşar peynirleri erimeye başlayana kadar fırınlayalım.Ve soğutmadan hemen servis tabağına alıp üzerine ince kıydığımız dereotlarını serpip hemen servise sunalım.
Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Benim malzemelerim fazla gelip artınca kalanları ile de bir başka lezzetli tarif yaparak değerlendirdim,fotoğraflarını da çektim.Çok yakında onunda tarifini yazarım.
Hepinize sağlıklı mutlu ve de huzurlu günler diliyorum.








0 yorum:

Yorum Gönder