Vişnap

Barbun Tava.

0
Merhabalar.
Dün canım sıkıldı ani bir kararla arkadaşımla cafeye gittim.İyi ki gitmişiz çok güzel vakit geçirdik.Onkoloji doktoru arkadaşımız da cafede çay içip sohbet ediyorlardı arkadaşlarla,bir ara ben de katıldım sohbetlerine.

Balıkçıda çok güzel barbunlar gördüğümü dönüşte alacağımı filan söyledim.Bana sakın alma başka balık yiyin dedi.Az çok biliyordum neden önermediğini,barbun balığı da midye gibi dip deniz ürünleri olduğu için civa içeriyordu.Bundan dolayı yani yenmemesi gerektiğini hep duymuşumdur.Aksilik işte midyeyi de barbun balığını da çok çok severim.

Sonuçta doktora tamam almam haklısın deyip eve dönüşte de bu nefis barbunları aldım.Doktor beni görmesin duymasın vallahi.Ama arada sene de bir iki kere yemeyle bir şey olmaz olursa da olur artık .
Malzemeleri:
1 Kilo barbun balığı
1 Su bardağı buğday unu
Fındık yağı
Tuz
Tarifi:
Barbunların kafasını kopartmadan önce su dolu bir tas içinde bıçağın ters tarafı ile bıçağı pulların ters yönüne doğru hareket ettirerek pullarını kazıyalım.Böyle su içinde pullarını ayıkladığımız da pullar sağa sola sıçramamış oluyorlar.Sonra ayıklayıp bol su ile yıkayalım.Süzgeçte süzdürelim ve tuzlayalım.Tepsiye buğday unumuzu alalım barbunları önlü arkalı una bulayalım fazla unlarını silkeleyelim.

Derince tavaya bol fındık yağı koyup iyice kızdıralım.Barbunları kızgın yağda fazla kurutmadan kızartalım.İstersek kızaran barbunları kağıt havlu üzerine alalım.

Ben barbun balığının kızarmış yağına ekmek banmayı çok sevdiğim için kağıt havlu üzerine çıkartmıyorum,hatta balıkları kızartıp aldığım tabağa ilaveten bir iki kaşıkta kızarttığım yağdan ilave ediyorum.

Yanında bol yeşillikli salata bilhassa rokayı çok severim evde olmadığından çoban salatayı da ben yapmak istemedim.Bol kestiğim kırmızı soğanla servise sundum.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Günler tam da bol balık günleri ne zaman balıkçıların önünden geçsem kedi gibi gözlerim takılıyor almak istemesem de bir bakmışım balıkları almış eve dönüş yolunda buluyorum kendimi.

Arkadaşlarım bana artık takılır oldular yakında yüzgeçlerin çıkacak diye.Aslında balığı ve deniz ürünlerini yemesinden çok değişik şekiller de pişirmesini daha çok seviyorum pişirip sofralarda yer almasını ve sevdiklerime ikram etmesine bayılıyorum.Sizlere de bol balıklı günler diliyorum,SEVGİLERİMLE.






0 yorum:

Yorum Gönder