Vişnap

Çıtır Hamsiler.

0
Merhabalar.
Dün kuaföre giderken balıkçının tezgahında pırıl pırıl hamsileri görünce ev de yemeğim olduğu halde dayanamayıp yine hemen aldım.Ayıklayıp,temizlemesini dönüşte alacağımı söyleyip rica ettim.

Sağolsunlar şimdiler de hamsileri,istavritleri ayıklıyorlar.Eskiden teklif bile edemezdin.Ek bir kazanç oluyor onlar için de hem bizlere hem balıkçılara faydalı bir iş,yaşasın.
Eve geldim orta kılçıklarını çıkart temizle yıka ahh  bu dahi öfff dedirtti bana.Haydi çok kolay tarifini yazayım,sonrası daha salata yapacağım bol rokalı kırmızı soğanlı filan.
Malzemeleri:
1 Kilo hamsi (Karadeniz)
2 Yumurta
1 Su bardağı buğday unu
Tuz
Fındık yağı
Tarifi:
Temizlenmiş hamsilerimizin orta kılçıklarını çıkartıp bol su ile bir kaç defa suyunu değiştirerek yıkayalım.Bu sırada hamsilerimizi yıpratmadan yapalım yıkama işini.Süzgeçe alıp tuzlayalım,süzülmelerini bekleyelim.

Biz de bu arada bir tabağa yumurtalarımızı kırıp çırpalım.Diğer tabağa da unumuzu alalım.Hamsilerimizi önce yumurtaya bulayıp sonrası unlayalım.Fazla unlarını silkeleyip bol kızgın yağa atıp nar gibi kızartalım.Hepsi bu kadar,çerez gibi yemeleri çok keyifli oluyor.Yanın da olmazsa olmazım illa ki roka ve kırmızı soğan ve de sıcak ekmek.Afiyetler 0lsun..
Bugünler de hamsilere fena takıntılı oldum.Aklımda bir kaç tarif daha var onları da hayata geçirmem lazım da aman Allah'ım evdekiler yine mi hamsi derlerse diyedir çekincelerim:/Sevgi ile kalın.





0 yorum:

Yorum Gönder