Vişnap

Brüksel Lahana Salatası.

0
Merhabalar.
:)Yazıma gülümseme ile başladım.Nedeni tabii ki Brüksel Lahana Salatası.Bazılarımız bu şirin bu yeşil bu çok faydalı sebzeyi sevmiyor ya şimdi bana demesinler yine mi Brüksel Lahanası:)Vallahi her şeyinden geçerim de muhteşem harika yeşil renginden vaz geçmem.Yeşil rengi hatırına siz sevmeyenler de sevin sevmeye çalışın arada bir sofranız da yer vererek  bu güzel sebzeye minicikte olsa bir şans verin olmaz mı?:)

Bugün gün akşam oldu ancak bitirdim işlerimi bitirdim derken bugünlük bu kadar yeter deyip noktayı koydum.Noktayı koyarken çay suyunu da ateşe koydum demini aldı bir yandan çayımı içip bir yandan bloğuma tarif yazmayı çok seviyorum.Bazen kendimi kaptırıp çayımı buz gibi yapıyorum.
Malzemeleri:
1 Paket Brüksel (500gr)
1 Adet orta boy kırmızı kuru soğan
2 Yemek kaşığı iç ay çekirdeği
Yarım kırmızı kapya biber
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağ
2 Yemek kaşığı karışık turşu suyu
2 Yemek kaşığı sirke
Yarım limon suyu
2 Diş rendelenmiş sarımsak
2 Yemek kaşığı nar ekşisi
1 Tatlı kaşığı dijon hardal
1 Çay kaşığı kara biber
1 Çay kaşığı kimyon
1 Tatlı kaşığı acisso 
2 Tatlı kaşığı vegeta
Tarifi:
Brüksel lahanalarımızı bu salata da çiğden kullanıyoruz.Kök kısımlarından kesip üzerinde ki sararmış olan yapraklarını atalım.Bol su ile yıkayıp süzgeçe alalım.Biz de bu arada sos kasesinde sos malzemeleri olan sızma zeytinyağ,karışık turşu suyu,sirke,limon suyu,nar ekşisi,dijon hardal,karabiber,kimyon,acisso ve vegetayı katıp çırpıcı ile çırpalım hazır olsun sosumuz.

Kırmızı kapya biberini ayıklayıp incecik kıyalım ve bir yemek kaşığı zeytinyağında hafif diri kalacak şekilde soteleyelim.

Süzgeçte ki brüksel lahanalarını mutfak havlusu üzerine yayalım kurutalım.Tek tek keskin bıçakla incecik kıyalım.İsterseniz rende de yapabilirsiniz ya da robotta da kıyılır.Ama ben biraz el oyalasa da elimle kesmeyi tercih ettim.

Derince bir kaba kıydığımız brüksel lahanalarını,iç ay çekirdeğini ve sotelediğimiz kırmızı kapya biberini alalım.İnce daire şeklinde kıydığımız kırmızı soğanımızı da ilave edelim.Üzerine hazırlayıp çırptığımız sosu boca edip alt üst ederek harmanlayalım sosun her yanına eşit olarak bulanmasını sağlayalım.Vaktimiz varsa 1 saat kadar bekletelim.Ya da servis etmezden1 saat kadar önce hazırlayalım salatamızı.Bu tür salatalar durdukça sosunu içine iyice çektikce lezzetine lezzet katıyor.Yapacak olanlara afiyetler olsun.

Kırmızı kapya biberi közlense de olur ben o an yarım biber için uğraşmak istemedim laf aramız da bir de acaba sotelenince nasıl olur diye de merak ettim,hoş güzel oldu.Ay çekirdeği yerine ceviz fındık fıstık ne varsa kullanın ben de ay çekirdeği içi vardı attım içine bayağı hatta çok çok güzel oluyor.Bir de ne kadar çok ekşi o kadar çok lezzet katıyor,çok yakışıyor bilhassa da limonun ekşisi.

Gün güzel işler bitmez şimdi akşam yemeği için hazırlık yapmam lazım. Salatamız ve çorbamız var ama bunların yanına bir ana yemek lazım aklımda ne yapacağıma dair en ufak bir fikir de yok bakalım ani elbet bir şeyler gelişir.

Hepinize sağlıklı bol  sebzeli salatalı günler diliyorum bu güzel lezzetleri sofralarınız da sevdiklerinizle paylaşmalar nasip olsun.




0 yorum:

Yorum Gönder