Bugün aklıma geldi benim mutfağım da yine uzun uzun makarna pişirmelere ara verilmiş ve benim tarafımdan da makarna çok çok özlenmiş.Hemen kalktım bu nefis çok çok sevdiğim makarnayı yaptım.
Makarnaların şekli itibari ile bazı sosları bazı şekilde ki makarnalar da daha çok tercih ederim.Kıymalı mı olacak illa ki makarna burgu olmalı.Yoğurtlu sarımsaklıyı kesme ve fiyonk makarnaya çok yakıştırırım.Domatesli makarna şeklin de tercihim ise her zaman ki gibi illa spagetti olmalı derim.Bunlar illa böyle olmalı dediğim takıntılarımdır.
Cevizli ve de mantar soslu,kremalı,sebzeli,vs vs de yoktur böylesi takıntılarım o sosları her makarna şekline çok yakıştırırım.
Malzemeleri:
Yarım paket burgu makarna
200 Gr kıyma
2 Orta boy kuru soğan
1,5 Yemek kaşığı tereyağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Su
Tarifi:
Derince bir tencereye bol su koyup içine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edelim.Su kaynayınca makarnaları içine atıp hafif diri kalacak kıvam da haşlayalım.Makarnalar haşlanırken biz de kıymalı sosunu hazırlayalım.
Kuşaneye tereyağımızı alıp eritelim içine yemeklik irice doğradığımız kuru soğanları ilave edip hafif karamelize olana kadar kavuralım.Kırmızı pul biberini ve tuzunu da ilave edelim.Kıymasını katıp devamlı karıştırıp kıymaları ezerek kavuralım.Kıymanın topak topak olmaması için. Kıymamız piştiğinde ateşin altını kapatıp kara biberini de ilave edip harmanlayalım.Hafif diri kıvamda haşlanan makarnaları da süzgece alıp süzdürelim iyice.
Süzülen makarnalarımızı kıyma soslu tenceremize alıp alt üst edip harmanlayalım eşit şekilde sosunun dağılması için.Hepsi bu kadar en kolay ve de en çok sevilen lezzetlerden biridir kıymalı makarna.
Şimdi gelelim servisine biz de kimi kıymalı makarnanın üzerine yoğurtlu sarımsaklı sos ister üzerine de tereyağı ile yakılmış kırmızı pul biberi illa ki olacakmış.Ehh ne yapalım herkesin gönlünü hoş etmekte bize düşer değil mi.
Mesela ben ekseri kıymalı makarnayı yukarı ortada ki görsel de olduğu gibi yoğurtsuz tercih eder ve de çok severim.O benim makarnamdı bir güzel afiyetle yedim. bir de uzun zamandır makarna pişirmemişim ya öyle bir çok özlemişim ki.
Kıymalı makarnamı yaptım tarifini de yazdım yayınladım,sonrası da bir güzel afiyetle de yedim.
Aklıma düşenlerden biri de ne zamandır yapmadığım patates püresi için patateslerim haşlandı ve süt ,tereyağı ile birlikte mutfak tezgahında beni bekliyorlar.Gideyim akşam yemeğin de ızgara köfte yanına püreyi de yapayım.
Hepinize kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum.
Çok güzel gözüküyor bir deneyelim bakalım bizde. inşallah yapabiliriz
YanıtlaSil