Vişnap

Güveçte Nohut Tava...

0
Merhabalar.
Ne zamandır yapmayı düşünüp bir türlü nasip olmayan güveçte nohut tavayı dün yapmak kısmet oldu.Ve neden daha önce yapmadım diye de söylendim.O kadar güzel nefis oldu ki bizler çok çok sevdik.Sizlere de tavsiye ederim daha öncesi yapmadıysanız eğer.
Malzemeleri:
2 Su bardağı nohut
2 Adet orta boy domates
1 Adet çarliston yeşil biber
1 Adet kırmızı kapya biber
1 Adet orta boy kuru soğan
2 Yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
Kimyon
Tuz
Tarifi:
Nohutlarımızı geceden ıslatalım.Ertesi günü düdüklü tencerede iyice yumuşayana kadar haşlayalım,süzelim.Diğer yanda kuru soğanı yemeklik doğrayıp karamelize olana kadar  kavuralım.Minik doğradığımız biberlerimizi de katalım kavrulsunlar.Domateslerimizin kabuklarını soyalım  minik küpler halin de doğrayıp soğanlarımıza katalım.

Haşlanmış nohutlarımızı da katalım.Baharatlarımızı da ilave edelim.Bir bardak sıcak suyunu koyup harmanlayalım ve malzemelerimizi ister tek kişilik güveç kaplarına istersek büyükçe bir güveç tepsine alalım üzerlerine minik minik tereyağlar koyalım.Ve 200 derece ısıtılmış fırınımıza atalım.

Bu tür lezzetleri çok sevdiğimden ben çok beğendim güveçte nohut tavayı lokum gibiydi yumuşacık mis misss.Değişik  bir alternatif olsun isterseniz sizlere de tavsiye ederim.

Not: Acısını bayağı fazla kaçırmışım,kendimi Antepli filan mı hissettim nedir?Haaa bu arada Antep yöresine ait bir lezzet tarifim.Tabii ki Antepliler gibi olmasa da benim güveçte nohut tavam da çok güzel oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder