Vişnap

Elmalı,Havuçlu Kerevizli Salata.

0
Merhabalar.
Bir ara çok salatalar,mezeler yapardım sonrası biraz ara verip başka lezzetlere yoğunlaştım.Bu sıralar tekrardan bir sürü değişik salatalar ve de mezeler hep ilgimi çeker oldu.Var aklımda bir sürü değişik lezzetler hepsini teker teker yapıp yayınlamayı düşünüyorum nasipse.

Bugün de hepimizin bildiği ve sanırım çoğumuzun çok sevdiği bu nefis salatamı yaptım.Ben hem yapmasını hem yemesini çok seviyorum bu tür salataların mezelerin bende yeri hep en baş köşe.Bir tek "kısır" ahh onu hiç hiç sevmedim sevemedim.
Malzemeleri:
1 Adet yeşil elma (green)
1 Adet büyükçe kereviz
3/4 Adet havuç
1 Çay bardağı fındık kırığı
6/7 Adet yaban mersini kurusu
1 Su bardağı koyu yoğurt
2 Yemek kaşığı mayonez
Yarım su bardağı sızma zeytinyağ
3 Diş sarımsak
Yarım demet dereotu
Tarifi:
Bir kasede önce yoğurtlu mayonezli sosumuzu hazırlayalım.Ve içine rendenin iri tarafı ile rendelediğimiz kerevizi ve elmayı  yoğurtlu sosun içine kararmadan hemen ilave edelim.

Diğer tarafta havuçların kabuklarını soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.Bir kuşaneye sızma zeyinyağımızı alıp içine havuç rendelerini atalım.Kısık ateşte havuçlar yarı diri kalacak kıvamda soteleyelim.Soğuyunca elmaların kerevizlerin olduğu kaseye alalım.

Sarımsakları rendeleyip katalım.Fındık kırığını,tuzunu,ince kıydığımız dereotunu ve yaban mersini de bir kaç parçaya kesip katalım.Bütün malzemeyi kasede iyice harmanlayıp alt üst edelim.Servis tabağına alıp bir iki saat dinlendirelim.Daha sonra servise sunalım.Ekşi elma inanılmaz lezzet katıyor,mutlaka ilave etmenizi tavsiye ederim.
Hepinize sevgilerimi selamlarımı yolluyorum.Bütün güzellikler ve mutluluklar sizlerle olsun.





0 yorum:

Yorum Gönder