Vişnap

Anasonlu Bülben.

0
Merhabalar.
Sahrap Soysal'ın tariflerini oldum olası çok severim.Ben kendisini de çok çok seviyorum,neşesine içtenliğine mütevaziliğine her bir şeylerine hayranım.
Dün de anasonlu bülben kurabiyelerinden yaptım.Sonuç mükemmel,lezzeti on numara görünümü hazır pastane kurabiyeleri gibi oldu.Eee bundan iyisi şam da kayısı deyip hemen tarifini yazıp gideyim az işlerim var yapmam gereken.
Malzemeleri:
2 Adet yumurta sarısı
1 Adet limon kabuğunun rendesi
2 Çay kaşığı tuz
150 Gr yumuşak margarin
2 Yemek kaşığı dolu dolu yoğurt
1 Çay kaşığı karbonat
1 er çay kaşığı kekik
kırmızı pul biber,nane
Yaklaşık 2 veya 3 su bardağı elenmiş un
Üzeri için:
1 Adet yumurta sarısı
2 Yemek kaşığı su
2/3 Yemek kaşığı anason
Tarifi:

Yumuşak margarin ve yumurta sarılarını derin bir kaseye alalım.Rendelenmiş limon kabuğu rendesini ve baharatları katalım.Yoğurt ve karbonatı da ilave edelim.Ve elenmiş unumuzu yavaş yavaş katalım,bir yandan da hamurumuzu yoğuralım.Kıvamı kulak memesi yumuşaklığın da ve ele yapışmayacak  bir hamur olacak.

Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde elimizle parçalar koparıp yuvarlayalım.Yuvarlak hamur parçalarından mutfak tezgahın da kurşun kalem uzunluğunda ve kalınlığında şeritler elde edelim.Bu şeritleri öncesi yuvarlayalım ve kendi etrafında döndürelim.Bütün hamurlara bu şekli verirken bir yandan da hazır olanları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.

Yumurta sarısı ve suyu bir kasede çırpıp kurabiyelerin üzerine bir fırça yardımıyla sürelim.Üzerlerine anason serpip 160 derece ön ısıtma yapılmış fırında alt-üst konumda 15/20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Ilık ya da soğuk olarak servis edelim.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Şayet anason tadını sevmiyor ve de dahi tercih etmezseniz üzerlerine çörek otu veya susam da serpebilirsiniz.Ama anason gerçekten çok hoş bir lezzet katıyor bu şekli ile denemenizi tavsiye ederim.

Hoşça kalın günleriniz kurabiyelerin lezzetleri gibi çok güzel geçsin,sevgilerimle..