Vişnap

Tirmit Kavurması - Mantar

0
Merhabalar.
Ahhh bu tirmit öylesine çok sevdiğim ve ancak sene de bir veya iki kere yeme şansım olan bana öylesine uzak yerlerde yetişen bir mantar türü.Ne zaman kavuşsam yokluğunu çektiğim anların acısını bol bol çok yiyerek çıkartıyorum.

Dediğim gibi Karadeniz yöresinde yetişiyor gittiğimde hemen köy pazarına gidip alıyorum ve hiç zaman geçirmeden de pişirip afiyetle yiyorum:)

Ben pek domatesli biberli sote türünü tercih etmediğimden kavurmasını yaparım ekseri.Çok kolay biraz tirmit  kuru soğan ve de bildiğimiz baharatları al önüne başla hazırlamaya bir yandan da sofranı kur ancak yetişir dediğimiz kolaylıkta yapım aşaması.
Malzemeleri:
2 Tabak tirmit (500/600 gr)
2 Yemek kaşığı tereyağı
2 Adet büyükçe kuru soğan
1 Çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı tuz
Tarifi:
Tirmitleri şayet ufaksa bölmeden bütün olarak üzerinde ki çeri çöpü yapışmış olan otunu filan ayıklayıp bol su ile yıkayalım.Süzdürelim süzgeçe alıp.Kuru soğanı piyazlık doğrayalım erittiğimiz tereyağında kısık ateşte karamelize olana kadar kavuralım.

Süzülen tirmitleri de atalım öncesi harlı ateşte sık sık alt üst ederek kavuralım.Sonra ateşin altını kısığa getirelim ve usul usul pişip kavrulmasını sağlayalım.İnmesine yakın baharatlarını ve tuzunu katalım.Suyunu tamamen çekip yağına kaldığında ocağın altını kapatıp sıcak olarak servis yapalım.Afiyetler olsun.
Kimbilir bir daha ne zaman giderim Görele'ye kışa doğru gitsem de bu nefis tirmitler yoktur o vakitler ve sanırım bir yaz sezonunu daha bekleyeceğim yine yeniden kavuşmak için.

Özlemler kavuşma ümidi olduğu sürece güzeldir.Sevgi ile sevenleriniz ile hiç ayrılmadan bir arada ömür boyu mutlu geçsin anlarınız.Sevgilerimle.






0 yorum:

Yorum Gönder