Vişnap

Paçanga Poğaca.

0
Merhabalar Sevgili arkadaşlarım.
Yazımın başlığı hep aynı dikkatinizi çekiyor mu?Sizleri selamlayarak yazıma başlamak bana çok iyi geliyor.Sanki karşımdasınız ve ben sizlerle sohbet ediyormuş havasında oluyorum.İki gün önce paçanga böreği yapmıştım.İç malzemem arttıydı.

Aklıma uzun zamandır poğaca yapmadığım geldi.Yapsam mı yapmasam mı böyle gel gitler yaşadım öncesi.Pazar kuruldu pazara mı gitsem taze fasulye,kabak,patlıcan alsam yok yok paçanga poğaca yapsam bir o yana bir bu yana düşüncelerim turladı ve kazanan paçanga poğacalar oldu.Sonuç harika güzel oldu.Malzemelerin miktarı hakkında tam bir bilgi veremeyeceğim dedim ya artan iç malzemelerimdi iç harçım.Yine de aşağı yukarı listeleyim malzemelerini.
Malzemeleri:
4-5 Su bardağı un
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
1 Yumurta akı içine,sarısı üzerine
Yarım paket margarin (125 gr)
Yarım su bardağı fındık yağı
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı toz şeker
1 Paket kabartma tozu
Susam
İç malzemesi:
100 gr pastırma
2 Küçük domates
2 Yeşil sivri biber
1 Tatlı kaşığı margarin
1 Su bardağı kaşar peynir rendesi
Tarifi:
Biberin sapını tohumunu çıkarıp yıkayıp incecik keselim.Domatesi yıkayıp minik küpler halin de doğrayalım.Pastırmaları da ince şeritler halinde keselim.Tavaya margarinimizi alıp eritelim.Biberleri ve domatesi katıp kısık ateşte kavuralım.Domatesler suyunu çekip ezildi mi pastırmalarını katıp bir iki çevirelim ateşin altını kapatalım.Soğuyunca kaşar peyniri rendemizi de ilave edip karıştıralım.İç malzememiz hazır.

Şimdi poğaça hamurumuzu yapalım.Bir karıştırma kabına unumuzu koyalım ortasını havuz gibi açalım.Yoğurdumuzu,sütü,bir yumurtanın akını,oda ısısında ki margarini,fındık yağını,tuz,toz şekerini ve bir paket kabartma tozunu koyup özleşene kadar yoğuralım.Hamurumuz ele yapışmayacak kıvamda olacak.

Poğaça hamurumuzdan limon büyüklüğün de parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım ortasına pastırmalı paçanga harçımızdan birer kaşık kadar koyup kayık şekli verip her iki uçlarını üst üste getirip yapıştıralım.

Hamurumuz bitene kadar  devam edelim poğaçalarımızı yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize sıralayalım.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.180 derecede ön ısıtılmış fırında alt üst konumda nar gibi kızarana kadar pişirelim.Sıcak olarak servise sunalım.Afiyetler olsun.
Dikkatimi çekti bloğum da bugüne kadar bir tek poğaça tarifim yer almış.Eee ben bu kadar poğaçalar yapıp dururken nasıl oldu da hiç birini paylaşmamışım.Kendime hayret ettim inanın:)Sevgilerimle.









0 yorum:

Yorum Gönder