Vişnap

Kıymalı Bohça Böreği.

0
Merhabalar.
Bugünler de böreklere taktım gibi:)Bunda soğuyan havaların etkisi de var.Malum artık bitti balkon bahçe ve de teras keyifleri.İçerilere tıkıldık kaldık.Bir yandan da seviniyorum havaların soğumasından dolayı pek mutluyum serin serin ohhh misss misss.

Vallahi üşürsen giyinirsin sıkı sıkı bulursun üşümelerin çaresini.Yaa o kavurucu sıcaklar da hiç mümkün mü sıcakların etkisini azaltmak.Benim gibi sıcağı hiç sevmeyen biri olarak ki o sıcaklar da derilerimin dahi yanıp tutuştuğunu hissediyordum da derilerimi kaldırıp soyacak halim de yok ki yani o derece bunalmıştım.

Kış boyunca aklımda çok güzel tariflerim var yapmayı düşündüğüm.Sırasıyla hepsini yapıp pişirip yayınlayacağım.Rabbimin izni ile.
Artık hepimizin bildiği her elden farklı lezzette çıkan nefis böreğimin tarifini yazayım:)
Malzemeleri:
2 Yaprak yufka
200 Gr kıyma
1 Adet orta boy kuru soğan
Kırmızı pul biber
Kara biber
Tuz
Susam
Börek Ara Sos Malzemesi:
1 Çay bardağı fındık yağı
1 Çay bardağı su veya süt 
Tarifi:
Böreğimizin  önce iç malzemesini hazırlayalım.Kuru soğanı minik yemeklik doğrayıp bir kaşık fındık yağı ile kavuralım.Kıymasını katıp kaşığın tersi ile ezdirerek kavuralım.İnmesine yakın baharatlarını katalım alt üst edip karıştıralım.

Yufkamızın ilkini tam daire şeklin de tezgaha yayalım tekrardan ikiye katlayıp yarım daire elde edelim.Yarım daire yufkayı da tekrardan ikiye katlayıp üçgen elde edelim.İlk üçgen yufkanın üzerini sos malzememiz ile soslayalım.Yuvarlak kısmından içeri doğru katlayıp dikdörtgen hale getirelim.Orta kısmına iç malzemesi koyup uzun kenarlarını birbirlerin üzerine katlayalım.Tekrardan sos malzemesi sürelim.İnce uzun dikdörtgen haline gelen böreğimizin uzun kenarlarını yukarı doğru katlayarak bohça halini almasını sağlayalım.

Diğer yufkamıza da aynı işlemleri uygulayalım.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine bohça böreklerimizi alalım.Üzerlerini yumurta sarısı sürüp bol susam serpelim.200 derece ön ısıtma yaptığımız fırında nar gibi kızartalım.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Ben  sunumu güzel olsun diye bir milföyü birer cm  aralıklar ile kesip uzun şeritler elde ettim onları da tersli yüzlü elimle burarak bohça böreklerin üzerine çaprazlı olarak yapıştırdım.Sunumu gerçekten çok hoş oldu,böyle adeta pastahane börekleri gibi.

Hepinize kucaklar dolusu sevgilerimi ve de sarılışlarımı yolluyor çok çok öpüyorummm.





0 yorum:

Yorum Gönder