Vişnap

Yeşil Mercimekli Börek.

0
Merhabalar Sevgili Arkadaşlarım.
Bugün de günü hayırlısı ile tamamlayıp ertesi güne ulaştık çok şükür.Ramazan ayı ile ben de telaşlar öylesine çoğaldı ki güne yetişemez oldum.Uyku düzenlerim de tamamen değişti.Sabaha karşı geç saatler de uyuyup öğlene doğru uyanıyorum.Aslına bakarsanız uyku saatlerim de azalma oldu benim gibi uykuyu çok seven biri için az ama olsun bu Ramazan ayını böyle idare edeceğim artık sonrası yine düzene girerim.

Bu börek tarifim arşivden ben aslında sahur da börek filan pek yapma taraftarı değilim klasik kahvaltı ile geçiştiriyorum hep tabii özel istekler oluyor ve o istekleri de her zaman keyifle yapıyorum pek yemesem de ben.
Malzemeleri:
4 Adet yufka
2 Su bardağı yeşil mercimek
2 Adet orta boy kuru soğan
Fındık yağı
1 Çay kaşığı kara biber
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 Çay kaşığı kimyon
Tuz
Üzeri için ay çekirdeği
Yufka için sos malzemeleri:
 2 Adet yumurta 1'in sarısı böreklerin üzeri için.
2 Su bardağı süt
1 Su bardağı fındık yağı
Tarifi:
Yeşil mercimeklerimizi ayıklayalım yıkayıp soğuk su ile bir kaç saat ıslatıp suda bekletelim.Sonrası ocağa koyup çok ezilmeyecek kıvamda haşlayalım.
Kuru soğanları ince yemeklik doğrayıp fındık yağında karamelize olana kadar kavuralım.Haşlanmış süzülmüş yeşil mercimeklerimizi de ilave edip bir iki çevirip soteleyelim,baharatlarını ve tuzunu ilave edip ocağın altını kapatalım.

Diğer tarafta yufkalarımızın ara sosu için sos malzemelerini derin kaseye alıp iyice çırpalım.İlk yufkamızı tezgaha serip her tarafını sosla soslayalım.Diğer ikinci yufkayı üzerine koyup onuda soslayalım.Sekiz eşit üçgen parçaya keselim.Yufkaların geniş kısmına yeşil mercimekli iç harcımızdan yeteri kadar koyup sigara böreği sarar gibi rulo yaparak yukarıya doğru saralım.

Diğer iki yufkaya da aynı işlemleri yapalım.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp ayçekirdeği serpelim.180 derecede ısıtılmış fırında alt ve üzerleri nar gibi olana kadar kızartalım.Ve de tabii ki soğutmadan hemen sıcak olarak servis edelim.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Hepinize kalan ramazan günlerini hayırlısı ile geçirip sona erişmeleri temenni ediyor ve sevgilerimi yolluyorum hoş kalın sevdikleriniz ile ve sizi sevenleriniz ile beraber geçsin her anınız.



0 yorum:

Yorum Gönder