Vişnap

Yaban Mersinli Frik Salatası.

0
Merhabalar.
Ayyy nasıl heyecanlıyım offf nasıl sabırsızım şu an hem frik salatasının tarifini yazmak için bir yandan da çektiğim fotoğrafları pc ye yüklüyorum.Öyle acele ediyorum ki hadi hadi yüklen fotoğraflar bir an evvel diye diye ve de yaptığım salatadan ufak bir tabağa koydum bir yandan yiyor yiyorum.Aaaa bitti tabakta ki salatam.

Offf ben yazana kadar hatta bu gidişle akşama sofraya alacağım frik salatam kalmayacak adeta:)Yani demek istediğim ben hiç bir salatamı bu kadar çok sevmedim bu kadar çok şımartmadım.İnanın iltimas geçmiyorum.O kadar harika bir lezzet oldu ki.Sanırım yaban mersini lezzetine lezzet kattı.Ve sizlere siz salata severlere şayet daha öncesi yapmadıysanız hemen yapmanızı çok çok çok tavsiye ederim.
Malzemeleri:
1 Su bardağı frik
1 Çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 Adet kornişon
1/2 Sap taze soğan
1 Adet közlenmiş kapya biber
1 Çay bardağı ince doğranmış yaban mersini
Çeyrek demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı nar ekşisi
 1 Yemek kaşığı elma sirkesi
1 Yemek kaşığı limon suyu
1 Diş sarımsak
 Yarım su bardağı sızma zeytinyağ
Tuz
Tarifi:
Frikleri dikkatlice ayıklayıp yıkayalım.Üzerini hafif geçecek kadar su ile ateşe koyalım haşlayalım.Biz de bu arada geçelim diğer malzemelerini hazırlamaya.

Köz kapya biberini ince keselim,maydanozları dereotlarını,taze soğanları ayıklayıp yıkayıp kurutup incecik kıyalım.Bunları salatamızı karıştıra bileceğimiz derince kaseye alalım.Kornişonları da incecik keselim.
Yaban mersinlerini de ikiye üçe keselim.

Sarımsağı rendeleyelim.Haşlanmış yeşil mercimekleri de katalım kaseye.Diğer sos kasesin de sızma zeytin yağını,nar ekşisini,limon suyunu,sirkeyi katıp iyice çırpalım.Yaban mersinli frik salatamızın olduğu kaseye dökelim salata sosumuzu.Alt üst edip harmanlayalım.Acelemiz yoksa 1/2 saat sosun içinde bekletelim salatamızı daha da bir lezzetli olması bakımından.

Servis yapacağımız zaman servis tabağına alıp sofraya getirelim ve inanın anın da bitecektir bu nefis lezzetli salatanız.Olağan üstü lezzetli oluyor.Şimdiye kadar yaptığım yediğim bütün salataların en en şahı bence bu yaban mersinli salatam oldu.Eeeh bu kadar methiyeler yeterlidir der ve giderim.
Bugün hava düne inat nispet yaparcasına nasıl güzel nasıl güneşli.Bana inatları bu havanın hani ben bugün ev de kalmaya karar verdim ya  habire beni kışkırttı durdu hadi bırak işi  gücü at kendini dışarılara gez eğlen der gibi.

Ama hava bilmez ki ben bugün inatlarıma gelip tam 3 çeşit değişik salata yaptım bugün mutfağımda.Bugünüm de varsın böyle geçsin.Yarın elbet çıkar gezerim tabii yağmurda bana eşlik eder benle alay edercesine.

Sevgilerimle hoşça kalın.









0 yorum:

Yorum Gönder