Vişnap

Pastırmalı Mantar Dolması.

0
Merhabalar sevgili arkadaşlarım.
Hani derim hep ben pazarları çok severim renk renk sebzeler,meyveler arasın da adeta kendimi irademi kaybederim.İsterim ki hepsinden alıp eve döneyim hemen aldıklarımı pişireyim sofralara getireyim.De ama olmuyor işte illa ki bazı almak istediğim sebzeleri ertesi haftaya ertelemek zorunda kalıyorum.Alıpta tüketemeyip çöpe atmamak adına.

İç geçiririm keşke 8/10 kişilik bir aile olaydık ne güzel olurdu.Her sofrayı farklı lezzetlerle donatırdım da ama bir de düşünüyorum o zaman da içlerinde yemek seçen ıyyy ben onu yemem yok buna ağzımı sürmem diyenler olur du ben de bilirim kendimi mutlaka terör estirirdim o sofralar da sinirliyimdir anidir öfkelerim çabukta yatışmam sürer de sürer sakinleşmem:)
Biz ne dersek diyelim Yüce Rabbimin dediği isteği olur her zaman bugünümüze de olanımıza da çok şükürler olsun.

İşte ben de bu hafta pazardan yeşil yaprakları üzerin de olan taze köyden kendi bahçelerinden getirdikleri yeşil taze fasulyelerden alacaktım ki bu nefis mantarları görünce taze fasulyeleri almaktan vaz geçtim.Haftaya artık kısmetse.

Bir de  körpecik minicik sapları olan kuzu ıspanaklarını görünce  onlara da dayanamadım tıpkı mantarlara dayanamadığım gibi aldım.Çok severim yemeğini.
Kestane mantarlarını kesin dolma yapacaktım gördüğüm an da kararımı vermiştim.
Malzemeleri:
Yarım kilo kestane mantarı
2 Yemek kaşığı tereyağı
100 Gr kaşar peyniri
50 Gr pastırma
1 Küçük sivri biber
1 Adet küçük domates
Tuz
Karabiber
Tarifi:
Mantarların saplarını çıkaralım,ama atmayalım saplarını da bir başka lezzette değerlendirelim.Ben onlarla çok güzel güveçte sote yaptım tarifi yakında blogta olur.Mantarları zedelemeden usulca yıkayıp kağıt havlu ile kurulayalım.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serip mantarları dizelim.İçlerine çay kaşığı ucu ile tereyağ koyup hafif tuzlayıp az da karabiber serpelim.Küçük sahan da tereyağını eritip minicik doğradığımız biberlerimizi soteleyelim.Domatesi de minicik doğrayıp ilave edelim kavurup sotelemeye devam.Domatesler saldığı suyu çekince ocağın altını kapatalım ve minik doğradığımız pastırmaları katalım sıcağı ile pişiyorlar.Ilınınca kaşar peyniri rendesinin bir kısmını katıp harmanlayalım.

Tatlı kaşığı ile mantarların içlerine koyalım pastırmalı malzemelerimizi.180/190 derece ısıtılmış sıcak fırına atıp pişirelim.Kaşar peynirlerimiz eridi mi eridi hemen soğutmadan hemen servise sunalım.Afiyetler olsun.
Üstteki mantar dolmasında ki diş izleri bana ait,dayanamadım fırından çıkar çıkmaz ağzım yana yana hemen bir ısırık aldım yedim yedim de aklım şaştı olamaz böyle bir lezzet:)

Aslında yemek yaparken tuzuna dahi bakmam da ama  bu bir mantar dolması buna dayana bilecek irade sanırım azdır.
Hepinize kucak dolusu kocaman içten sevgilerimle aşk hep aşk diyorum aşk ile kalın.^^





0 yorum:

Yorum Gönder