Vişnap

Tortellini Katlı Kıymalı Börek.

0
Merhabalar merhabalar.
Bugün katlı tortellini kıymalı börek tarifini denedim nefis ötesi oldu.Geçen can arkadaşım da gün vardı illa sen de gel lütfen lütfen deyince kıramamış gitmiştim.Aman Allah'ım bunlar o "gün sofraları"n da çıldırmış gibi çeşitlerle donatıyorlar masaları.Güldüm sonra da spor yapalım,yok yürüyüş yapalım verelim kiloları.Kimileri de ohh göbekleri ile pek mutlular.

İşte bu nefis böreği de orada görüp yemiştim ve bayıldıydım lezzetine sunumuna kolaylığına.Tam benlik hamur açma yoğurma işi yok ohh miss.Lazanyamsı gibi,fırın makarna gibisi,en çokta lahmacun tadında bir lezzet.
Aslında ben tortellinilerimden lahmacun yapacaktım bir tane yaptım.Yalnızdım ev de bir güzel yedim lüplettim onu.Çok güzeldi.

Ertesi günü acaba elimdeki hazır kıymalı harçtan "Kayseri Yağlısı"yapsam mı diye düşünürken ve de yapacaktım da baktım ev de yeterli unum yok krepleri yapmak için mecburen bu tarifime dönüş yaptım.Bir ara da Kayseri Yağlaması mutlaka yapacağım,aklıma yazmışım.
Malzemeleri:
10 Adet tortellini
400 Gr kıyma
3 Orta boy kuru soğan
3 Orta boy domates
1,5/ 2 Su bardağı kaşar peynir rendesi
Yarım demet maydanoz
1 Adet yumurta
1 Su bardağı süt
Yarım su bardağı fındık yağı
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz
Tarifi:
Kuru soğanları isterseniz rendeleyin ya da rondodan geçirin.Maydanozları incecik kıyın.Domatesleri rendeleyin,Bir karıştırma kabına aktarın bunları.Bir yumurta kırıp ilave edin.Sütü,fındık yağını,Kaşar peyniri rendesinin bir buçuk su bardağı kadarını,tuzunu,baharatlarını da katın.Kıymayı da ilave edip (sebzeler ve kıyma çiğden konuyor.)Güzelce elinizle karıştırın.

Yuvarlak tortellini ebatında ki fırın tepsisinin yağlayın.Tortellinelerin ilkini serip üzerine sütlü domatesli kıymalı harcı elinizle sıvazlayın her tarafına eşit dağıtın.Üzerine tekrardan tortellini serin tekrardan  kıymalı harçtan koyun.Bütün tortellineler bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.En son koyduğumuz tortellinin üzerine kıymalı harç koyup öylece bırakıyoruz.Ve 180 derece ısıtılmış fırında pişirmeye bırakıyoruz.

Yarı pişme kıvamında iken böreğimizin üzerini yağlı kağıt ile kapatıp fırının ısısını da 160 dereceye düşürüp pişirmeye devam edelim.Bu işlemi hani kıymalar çiğ olduğundan ara katmanları da iyice pişsin istedim.

Pişmesine son 10 dakika kala üzerinden yağlı kağıdı çekelim kalan kaşar peyniri rendesini de üzerine eşit olarak serpip dağıtalım.Tekrardan fırına sürüp üzeri nar gibi kızarana kadar fırında tutalım.Afiyetler olsun.

Harika güzel bir börek oldu vallahi neye niyet neye kısmet dedikleri bu olsa gerek.Şayet ev de yeterli unum olsaydı karşınıza Kayseri Yağlısı ile çıkacaktım.Artık bir başka tarifte inşaAllah.

Sevgiler sevgiler en samimi en yalın,yüreği dost yürek olan adam gibi dostlarınız olması dileği ile aşk ile muhabbet ile kalın.








0 yorum:

Yorum Gönder