Vişnap

Şam Böreği.

0
Merhabalar Sevgili Arkadaşlarım.
Bugünler de artık Görele özlemlerim tavan yaptı sanırım ondan mıdır nedendir iki lafı bir araya getirip yazamaz oldum.Kafam çalışmıyor ne yazacağım bilemiyorum ve en önemlisi de cümlemde ki harfleri dahi unutur oldum."A"nın yanına "B"gelecekti yok yok "H"miy di bu "P" harfi nereden çıktı anlam kaybetti cümlem filan hallerindeyim.

Ne zamandır yatıyor kalkıyor hep ah şimdi Karadeniz'de Görele'de olmak vardı diye diye öylesine kaptırdım ki kendimi oralara.Adı geçmeye görsün yüreğim hoop ediyor.Çektiğim fotoğraflara bak bak böyle hayallere dalmalara başladım.İçimde bir heyecanlar,coşmalar kalkıp anın da gitmeler geliyor aklıma delicesine.Umarım bugünler de Rabbim nasip eder de giderim.
Malzemeleri:
4/5 Su bardağı un
1 Paket insant kuru maya
Aldığı kadar ılık su
Tuz
250 Gr kıyma
1 Adet orta boy kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı pirinç
Yarım su bardağı su
Kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz
Fındık yağı
Tarifi:
Unu karıştırma kabına eleyerek alalım.Ortasını havuz gibi açalım kuru mayayı katalım.Tuzunu ve de kararlıca ılık suyunu ilave ederek ele yapışmayan kıvam da hamurumuzu yoğuralım.Üzerini temiz mutfak havlusu ile örtüp ılık ortam da 30 dakika kadar dinlendirelim.

Kuru soğanı ayıklayıp ince kıyalım.Hafif soteleyelim.Kıymayı yarım bardak su ile suyunu çekene kadar pişirelim.Pirinçi tuzlu kaynar suda haşlayıp süzelim.İnce kıyılmış maydanozu,kara biberi,kırmızı pul biberi,tuzu,sotelenmiş kuru soğanı bir karıştırma kabına alalım.İçine suyunu çekip pişen kıymamızı,haşladığımız pirinçi ilave edip iç malzememizi kaşıkla alt üst edip karıştıralım.

Dinlenen hamurumuzdan ufak parçalar koparıp unlanmış tezgahımız da 10 cm çapında daireler açalım.Ortasına iç harçımızdan koyup diğer yarısını üzerine kapatıp D harfi şeklin de katlayıp kenarlarını bastıralım açılmasınlar kızartırken.

Fındık yağını derince tavaya alıp kızdıralım.Şam böreklerimizi önlü arkalı nar gibi kızartıp kağıt havlu üzerine çıkartalım.Hepsi bittiğin de tabii çayımızı da demlemiş olalım bu arada sıcak sıcak şam böreklerimizi soğutmadan hemen servis edelim.Afiyetler olsun.Benim bu böreği ikinci yapışım çok sevdik,şayet daha öncesi yapmadıysanız mutlaka yapmanızı tavsiye ederim.
Bir güzel günün daha gecesi geldi çattı.Gelecek olan diğer günlerinizin de hep güzellikler içinde geçmesi dileği ile mutluluklar,huzurlar en önemlisi de sağlıklar sizlerin olsun.Yüreğiniz de olan dilekleriniz yeni yıl da gerçekleşsin.Sevgilerimle.





0 yorum:

Yorum Gönder