Vişnap

Tavuklu Patlıcan Sarma.

0
Merhabalar Sevgili Arkadaşlarım.
Oldum olası patlıcan ve tavuğu birbirine çok yakıştırmışımdır.Sık sık bu tarz tariflere yer veririm mutfağımda.Geçen de uzun zamandır yapmadığımı fark ettim ve hemen yapmak için öncesi çarşı markete gittim.Ev de patlıcanım yoktu alıp geldim ve hemen başladım akşamın yemeği için hazırlıklara.
Malzemeleri:
4 Adet uzun patlıcan
5 Adet tavuk kalça eti
2 Adet orta boy domates
1 Adet kırmızı kapya biber
1 Adet yeşil biber
 2 Adet orta boy kuru soğan
1 Yemek kaşığı margarin
4/5 sap maydanoz
Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
Fındık yağı
1 Tatlı kaşığı biber salcası
 1 Çay kaşığı kırmızı pul biber
1 Çay kaşığı kara biber
Tuz
Tarifi:
Önce patlıcanlarımızın kabuklarını  yol yol keselim.İnce şeritler halinde uzunlamasına doğrayalım.Üzerlerine tuz serpip süzgece alıp bir kenarda bekletelim.

Diğer tarafta kuru soğanlarımızın kabuklarını soyup yemeklik doğrayalım.Tencereye aldığımız margarinimizi eritip içine ilave edip kavurmaya başlayalım.Biberlerimizin de saplarını tohumlarını ayıklayıp,yıkayıp şerit şerit kesip ilave edelim soğanlara.Domateslerimizin de kabuklarını soyup küpler halinde doğrayalım.Soğanlara ilave edelim.

Tavuk kalçalarımızı da mini mini doğrayalım.İlave edelim.Salçasını,baharatlarını ve tuzunu da katalım.Üzerini örtecek kadar sıcak suyunu verelim.Ateşin altını kısalım ağır ateşte pişsinler.

Diğer tarafta tavaya fındık yağımızı alıp kızdıralım ve bol suyla yıkayıp tuzundan arındırdığımız uzun patlıcan dilimlerimizi kağıt havlu ile kurulayıp kızartalım.Kağıt havlu üzerine çıkartalım kızaranları.

Kesim tahtası üzerine aldığımız patlıcan dilimi üzerine bir iki kaşık tavuk soteden koyup yukarıya doğru rulo yaparak saralım.Patlıcan dilimleri bitene kadar devam edelim.Ruloları fırın tepsimize dizelim.Üzerlerine salçalı  suyunu koyup kaşar peyniri rendesini de üzerlerine serpip 200 derece ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar fırınlayalım.
Bir yemek pişirme faslının daha sonuna gelmiş bulunuyoruz.Çok sevdiğimizden mutfakta vakit geçirmeleri bilmem başkalarını ama ben çok keyif alıyorum pişirip ikram etmelerden.Bazen de öff dediğim anlar olmuyor değil oluyor ama anlık hemen geçiyor o olumsuz anlarım Allah'tan.En mutlu olduğunuz,keyif aldığınız anlarınız hep her gün her daim olsun sevgiler sevgiler.










0 yorum:

Yorum Gönder