Vişnap

Mahlepli Çatal.

0
Selam ve sevgilerimle hepinize iyi güzel mutlu günler diliyorum.
Hazır güzel miss gibi,aroması keskin mahlep aldım geçen tesadüf markasını keşke yazsaydım bugüne kadar aldığım en güzel en keskin kokulu mahlepmiş.Huyum işte illa aldıklarımı eve geldiğim de hemen kavanozlara boşaltıp kutusu ambalajı her ne ise atarım.

Sağlık olsun deyip dün hepimizin bildiği ve de sevdiği miss gibi çatal yaptım.Bildiğimiz bilmediğimiz en kolayından en bilinmeyene kadar tariflerimi bloğa yazıyorum.Artık mutfakta yemek tariflerini yazdığım küçük kağıtlar,notlar,defterler filan yok.Yok ediyorum onları yaptıkça.

Geçen daha önce yaptığım tortellini lahmacunlardan yapayım istedim.Unutmuşum hemen bloğa giriş yapıp linke tıkla ohh kolaycacık karşımdaydı tarif:)İşte böyle haydi yazayım tarifimi ben de laf bitmez ahh ahh bir de keyfim yerindeyse.
Malzemeleri:
1 Paket yumuşak margarin
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 Su bardağı yoğurt
1 Yemek kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Tatlı kaşığı mahlep
1 Paket kabartma tozu
1 Yumurta akı içine,sarısı üzerine
Çörek otu
4 Veya 5 su bardağı un
Tarifi:
Derince yoğurma kabına margarini,zeytinyağını,yoğurt,toz şekerini,tuzu,mahlepi,yumurta akını,kabartma tozunu ve kontrollü olarak ununu da ilave edip yoğuralım.Hamurumuz yumuşak hafif cıvık ele yapışmayan kıvamda olsun.Bir süre beş on dakika kadar yoğuralım ve bir  on  onbeş dakika dinlendirelim hamurumuzu.

Fırın tepsimizi margarin ile yağlayalım.Hamurumuzdan yumurta büyüklüğün de parçalar kopartıp parmak inceliğin de uzun silindir rulolar yapalım.Silindir rulomuzu ikiye bölüp her iki ucunu da bir birleri ile tutturup sıkıştırıp yapıştıralım her iki rulonun da ortasını elimizle ittirip açıp kenarlarını hafif bombeliyelim.Pişerken şişip kabarıp birleşmesin silindirler.

Fırın tepsimize hafif aralıklarla sıralayalım.Bütün çatal hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim.180 derece ön ısıtma yapılmış fırın da alt üst konumda nar gibi kızarana kadar  pişirelim.Ilındıktan sonra servis tabağına alıp ikram edelim.
Ufak bir not  bir çay tabağına su koyup parmağınızı bu su ile ıslatıp diğer avucunuza aldığınız çörek otlarının üzerine parmaklarınızla dokunup aldığınız çörek otlarını çatalların üzerine dokunup yapıştırın.Bu şekil olduğun da çörek otu,susam olsun kurabiyelerin, poğacaların çatalların üzerine yapışıp kalıp tepsiye dökülmüyorlar.Afiyetler olsun.




0 yorum:

Yorum Gönder