Vişnap

Soslu Patates Kızartması.

0
Merhabalar merhabalar arkadaşlarım.Hava soğuk daha da soğuyacak diyen uzmanların aksine bugün nasıl da güzel hava pırıl pırıl güneşli.Ahh ben bileydim hiç ev de oturur kalırmıydım.Kalkıştım derin işlere bırakıp gitmem mümkün değil.Makine de çamaşırlar yıkanıyor.Akşam yemeği için etli karalahana saracağım yanına makarna biz de pek sevilmese de sarmaların,dolmaların yanına yakışan makarnadır.

Bu arada kapı çaldı çok sevdiğim canımm arkadaşım geldi morali yerler de.Eşi ile tartışmışlar.Offf nasıl üzülüyorum hayatta en sevmediğim bir aile de huzursuzluktur.Huzur olsun,mutluluk olsun insan kuru ekmek bile yer baklava börek tadı alır.Ağlıyor canım arkadaşım o da benim gibi çok hassastır.Teselli ediyorum çayın suyunu koydum yanına da bu nefis kolay ama görseli on numara patateslerimi kızarttım.

Arkadaşımın kaza namazları varmış onları şimdi eda ederken ben de sıcağı sıcağına hemen bloğuma yazayım istedim.
Malzemeleri:
4 Adet orta boy kızartmalık patates
2 Orta boy domates
Yarım su bardağı yoğurt
4 Diş sarımsak
1 Yemek kaşığı sirke
Kırmızı pul biber
Fındık yağı (kızartma için)
Tuz
Tarifi:
Patateslerin kabuklarını soyup,yıkayıp doğrayalım.Kızartma tavasına bol fındık yağını koyup kızdıralım.İçine kuruladığımız patateslerimizi atıp kızartalım.

Bu ara da domatesleri yıkayıp rendeleyelim.Sos tenceresine bir yemek kaşığı fındık yağını alıp kızdırıp domatesleri atalım suyunu çekene kadar pişirelim.İnmesine yakın rendelediğimiz sarımsakların yarısını ve bir yemek kaşığı sirke  katalım kenara alalım domates sosumuzu.

Diğer yanda yoğurdumuza kalan diğer sarımsak rendelerini ilave edip çırpalım.Kızaran patateslerimizi servis tabağına alıp tuzunu ekelim.Üzerine domatesli,yoğurtlu sosumuzu döküp, kırmızı pul biberini de sepeleyip ikram edelim.Afiyetler olsun.
Ve şu gelip gidici olduğumuz dünya da en en önemli olay huzur huzur ve huzurun getirdiği mutluluktur.Arkadaşımla hem çayımızı içip patates kızartmalarımızı yerken biraz da dertleşip derdine ortak olmak istiyorum.

Hepimizin ağız tadı huzuru mutluluğu bal şeker tadında olsun diyorum.Ve sevgilerimi yolluyorum.








0 yorum:

Yorum Gönder