Vişnap

Zeytinyağlı Lobya...

0
Hepinize suslu,puslu gri bulutlu yağmurlu Görele'den soğuk havaya inat sıcacık sevgilerimi yolluyorum.Sizden gelecek sıcacık sevgileri de hasretle bekliyorum tıpkı sıcak güneşli günleri bekler gibi bilesiniz.

Buralar harika güzel doğa,yeşillerin tonları,çuval çuval fındıklar başında çalışıp emek verenleri ile tam bir seyreyle gözüm durumlarındayız. Bir resetledim ki kendimi ama daha tam kendime gelemeden başlıyor yine sorunlar.Bitmez ki haa biter ne zaman ehh hani o da öldüğümüz zaman da ahh ahh orada buranın sorunlarını  umarım mumla aramayız.

İnternet bağlantım  çok sadakatsiz bana,ya mausem o da artık bitap düştü tık tıklamaktan.Kopmadan,gitmeden hemen bugün pişirdiğim tarifimi yazayım.

Efendim buralar da taze fasulyeyi toplamayıp dalında bırakıyorlar içlensin diye nasıl bir tür cins fasulye ise nefis bir lezzet.Hani o yediğimiz taze kırmızılı barbunya ile alakası yok.Bunlar ben adına lobya diyorum her ne derlerse desinler ben dedim mi dedim o artık bir lobyadır.Beyaz ak beyaz lekesiz iri.Misss miss.
Malzemeleri:
Yarım kilo taze lobya
4/5 diş sarımsak
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
1 küçük havuc
1 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates
Kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı toz şekeri
Tuz
Limon
Tarifi:
Taze lobyalarımızı yıkayıp süzgece alalım.Diğer yanda kuru soğanımızın kabuklarını soyup küp küp yemeklik doğrayalım.Domateslerimizi de yıkayıp rendeleyelim.Küp küp doğrayabiliriz de ben az üşendim buralarda elimin  uygun bıçağını bulamadığım için.Hani sizleri bilemem de ben bıçağımı çok ararım,illa alıştığım bıçak olacak elimin altında.Sarımsaklarımızın da kabuklarını soyup bütün bırakalım.Havucumuzun da kabuğunu soyup tavla zarı formatında doğrayalım.

Kuşanemize lobyalarımızı,doğranmış,rendelenmiş domateslerimizi,kuru soğanımızı,sarımsaklarımızı,tuzunu,toz şekerini,kırmızı pul biberini zeytin yağını,havucumuzu da hep beraber çiğden ilave edip az üzerlerini geçecek kadar suyunu da ilave edelim.Öncesi bir taşım harlı ateşte kaynatıp sonrası ateşin altını iyice kısıp pişirmeye bırakalım.Tenceresinde soğutup borcama alalım.Yerken üzerine bol limon sıkıp sıcak ekmeği bana bana yemelerin tadına doyum olmaz.
Zeytinyağlı lobyamın bir eksiği bence olmazsa olmazı üzerinde tazecik maydanozlarının olmaması.Vallahi bir demet maydanoz için 6 kat in  çık merdivenleri zor geldi,oysa manavda hemen yanıbaşımızda ama ne fayda bana.Ben 6 katı indikten çıktıktan sonra çarşıda 50 metre ilerimde zaten:)) Ehh bu seferlikte maydanozsuz olsun lobyamız az idare etmek lazımdır.

Ve kalın sağlıkla,afiyetle.Ben bir süre daha buralardayım.Daha yaylaya çıkacağım otların üzerinde yalınayak yürüyeceğim.Hepinize kucak dolusu Karadeniz havası yolluyorum.


0 yorum:

Yorum Gönder