Vişnap

Mantarlı Yumurta..

0
Keyifsizim.Bir haftadır hep hep yağan öyle böyle değil çılgıncasına yağan yağmurlar da içime darallar getirdi iyice.Tamam ahdım vardı İstanbul'un delirten sıcaklarında bunaldığım da ilk yağan yağmurlar da kendimi bırakacağım yağmurlara ıslanacağım dediydim ama bir anlık yağmurdu istediğim.Nereden bilirdim dualarımın misli ile kabul göreceğini.Ben de belki yazmak bana iyi gelir diye geçtim pc nin başına bloğuma geldim.Baktık bakıştık bir süre.Acaba vaz mı geçsem yazmasam mı diye ikilem de kaldım.Haydi Bismillah başladım yazıma tarifime.Yok iteleye iteleye yazıyorum.Açmadı beni.Hemen yazıp çıkayım buradan.Bu seferlik böyle olsun geçer anlıktır darallarım.

Biliyorum nedenini de offf neyse.Takıntılı olup olayları dideleyen huyum yok olsun sonsuza kadar.Ben buradan her gri bulutları görüp her offf dediğim de karşımda ki Karadeniz'de beni duyup hisseder mi ne dalgalarını nasıl atıyor sahillere.Kaldırım taşları aşınıyor,yıpranıyor,umurunda mı?Çok fena hıncını çıkartıyor dalgalar.Ben yine de çok seviyorum.Bana eşlik ediyor seviyorum boy boy dalgalarının çılgıncasına dans etmelerini, azametini beni yalnız bırakmıyorlar deyip bakışıp göz kırpıyoruz karşılıklı.Sonrası ben sakinleşiyorum dalgalar geri çekiliyorlar denizin koynuna.

Yeni bir fırtınaya kadar fırtına olsa iyi kasırgalara dönüşüyor bazen bu kısır döngüler.Haydi yazı yazıp delişmen ruhumun gönlünü yapmalara başlama zamanlarıdır.Seviyorum yazı yazmaları terapi gibi mutfağım gibi iyi geliyor bana.
Malzemeleri:
Yarım kilo mantar
2 sap taze soğan 
1 orta boy kuru soğan
1 ufak kapya biber
4 adet yumurta
Tereyağı
Kırmızı pul biber
Tuz
Tarifi:
Kuru soğanımızın kabuklarını soyup minik doğrayalım.Taze soğanımızı da ayıklayıp ince keselim.Kapya biberimizin de sapını ve tohumlarını temizleyip incecik kıyalım.Tavaya tereyağımızı alıp eritelim.Kuru soğanımız ile kapya biberimizi soteleyelim.Karamelize olunca taze soğanlarımızı ilave edip bir iki çevirelim.Kırmızı pul biberimizi ve tuzumuzu da katalım
Mantarlarımızı ayıklayıp temizleyip yıkayalım.İnce küp küp doğrayalım.Kavrulan soğanlarımıza ilave edip yüksek ateşte mantarların fazla su salmasını önleyerek kavuralım.Kavrulunca göz açıp bu yuvalara yumurtalarımızı usulca kıralım sarılarını dağıtmadan.Bırakalım kendi halinde pişsinler.Beyazlarını hafifce karıştırıp alt üst edelim sarılarına dokunmadan.Servis tabağına alıp ister kahvaltı da istersek akşam yemeğinde afiyetle yiyelim.
Bugün pek keyfim yok dedim ya yazı bitti hüzün beni bırakmadı.Yine bir hüzün dalgası çarptı kıyılarında gezinir dururken içine çekti.Kalın sağlıcak ile.

0 yorum:

Yorum Gönder