Vişnap

Pide Mantısı..

0
Merhabalar ne zamandır bayatlayınca kuş başı doğrayıp fırınlayıp kızarttığım tırnak pidelerim buzlukta durup duruyorlardı.Belki çorbalar da kruton olarak değerlendirim diye bir türlü nasip olmayınca bugün acaba dedim  papara gibi mantı gibi bir şeyler yapsam olur mu filan derken yaptım.

Ve de sonuç çok çok harika oldu.Hatta niye bu kadar zaman bekledim diye  kendi kendime söylendim bile.Arkadaşımı da çağırdım bir güzel afiyetle yedik yaptıklarımı.Üzerine de misss demlenmiş çaylarımız ile güzel bir sohbete başlangıç yaptık.
Malzemeleri:
6/7 adet tırnak pide
300 gr kıyma
2 orta boy kuru soğan
3 adet çarliston biber
Tereyağı
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salcası
1 yemek kaşığı ketçap
1 çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
1 su bardağı yoğurt
3/4 diş sarımsak
Tarifi:
Kuru soğanlarımızı soyup küp küp yemeklik doğrayalım.Biberlerimizin saplarını,tohumlarını çıkartıp yıkayıp ince kıyalım.Domatesimizin kabuğunu soyup küp küp doğrayalım.Bayat tırnak pidelerimizi küp küp keselim fırınlayıp hafif kızartalım.Kuşanemize  margarinimizi alıp eritelim içine kuru soğanımızı ve yeşil biberlerimizi koyup kavuralım.İyice kavrulup karamelize olsun.Tuzunu ve kırmızı pul biberini de ilave edelim.
Kıymamızı  katalım soğanlarla berabere kavrulsunlar.

Bir başka sahanda domatesleri soteleyelim.İçine salçamızı,ketçapımızı katalım kavuralım sıcak suyunu ilave edelim biraz pişsin kıvamlansın sosumuz.Fırınlanmış tırnak pidelerimizi sahana alıp erittiğimiz tereyağı ile soteleyelim.

Bir kasede ezdiğimiz sarımsaklar ile yoğurdumuzu çırpalım.Servis tabağına tereyağı ile sotelediğimiz tırnak pidelerimizi yayalım.Üzerine domatesli sosumuzu dökelim.Sosun üzerine kavrulan kıymamızı bolca dökelim.Kıymamızın da üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu gezdirelim ve  tereyağı ile yaktığımız kırmızı pul biberimizi dökelim.Sıcak sıcak hemen servis yapalım.
Yemekler yaptım içine sevgilerimi kattım.Sevdiler beğendiler,tabakta kalmamacasına yediler bitirdiler her zaman.Düşündüm beni de yemeklerim kadar seviyorlar mı acaba?Dayanamadım sordum saçma olduğunu bile bile. Aldığım cevap saçmalama:)Biliyorum saçmaladım işte.Hangimiz arada ihtiyac duymayız ki saçmalamak için?

0 yorum:

Yorum Gönder