Vişnap

Norveç &Türk Mutfağı Lezzetleri.

0
Merhabalar geçen Görele'den İstanbul'a geldiğim gibi eve uğramadan valizimi iş yerine bırakıp cafede çayımı içip doğru ayağımın tozuyla E.K.S' nin düzenlediği Norveç&Türk Lezzetleri etkinliğine gittim.Bir hızla oturmadan doğru dürüst.Biraz oyalansam yorgunluk üzerime çullanırsa korkusu ile:)İyi ki gitmişim çok sevdiğim blogger arkadaşlarımı gördüm özlem giderdik.

Etkinliğimizin amacı E.K.S 'de ahçılık kursu alan geleceğin ahçı adaylarının bizler için hazırladığı birbirinden lezzetli deniz ürünlerinin tadımını yapmaktı.Ben bir iki lezzet dışında hepsini çok beğendim.Hele Rakı Sorbe ve tatlıya bayıldım.Geleceğin ahçı adaylarının hepsini kutluyorum,yolları gelecekleri aydınlık olsun bol başarılar hepsine.
Şimdi gelelim bu güzel günün menüsüne.
Norge Geleceğin Şefleri Menü:
Başlangıçlar:
Somon Füme Roka Eşliğinde
Cacık Köpüğünde Somon Pastırma
Norveç Somon Mousse,Cacık Köpüğünde,
Norveç Somon Pastırma,
Norveç Uskumru ile Asma Yaprağı Sarması,
Taze Baharatlı ve Sarımsak Soslu Norveç Saithe,
Pirinç Yufkasına Sarılı,Norveç Okyanus Mezgiti Filetosu,
Norveç Okyanus Mezgit ve Somonlu Mantı Çorba
Ara Sıcak:
Norveç Somonlu Çiğ Börek,
Norveç Somonlu Su Böreği,
Fırında Mantarlı Norveç Somon.
Sorbe:
Rakı Sorbe
Ana Yemek:
Pazılı Norveç Okyanus Mezgiti,Sumak Suyunda Pişirilmiş Kuskus Eşliğinde.
Jambona Sarılı Norveç Saithe,Nar Ekşili Norveç Somon Beğendi Eşliğinde.
Norveç Somon İslim,Roka Pesto sos Eşliğinde.
Tatlı
Helva Sufle,Rulo Tahinli Çıtır ve Çilekli Dondurma Eşliğinde.
Bu lezzetlerden bir tek Norveç Uskumru ile Asma Yaprağı Sarmasını ve Sumak  Suyunda Pişirilmiş Kuskusu sevemedim.Diğerlerinin hepsinin lezzetleri olsun sunumları olsun çok çok güzeldi.Geleceğin bütün ahçı adaylarını tekrar kutluyorum,yolları açık olsun.

Bu güzel etkinlik davetleri için E.K.S mutfak sanatları akademisine ve Şef Eyüp Kemal Sevinç'e çok teşekkür ediyorum.
Sevgilerimle.


0 yorum:

Yorum Gönder