Vişnap

Aynalı Sazan..

34


Merhabalar bugün böyle içimden bol bol sohbet etmeler geldi.Nereden esti nereden geldi bu istek derseniz canımın içi yazılarını bloğunu büyük keyif alarak takip ettiğim Aslısınım  aslisin bana birazcık sitem etti neden yazılarını yazmıyorsun çok özledim diye.Ben de sebep bekliyormuşum sanki,hani körün istediği bir göz Allah vermiş iki göz gibi dünden hazırmışım yazılar yazmaya.

Laf aramız da çok özlemişim eskisi gibi anılarımı yazmayı sizlerle karşımdaymışsınız gibi sohbetler etmeyi.Umarım sıkmam sizleri.Sohbetlerin konusu ne olabilir ya geçmiş zamanın unutulmaz anıları ya gelecek zaman ile ilgili planlar programlar yapılmasını istediğimiz olaylardır.

Ehh ben de gelecek ile ilgili öyle ahım şahım ele avuca,kaleme klavyeye gelecek pek bir istek,plan,program olmadığı için sizlerle geçmişte ki bir anımı paylaşayım istedim.Haaa sıkıcı geldiği an da isterseniz bırakın benim yazımı okumayı. Gücenirmiyim haberim olmadığı için yok ama eğer bilsem  gücenirim küserim bile:)

Geçmiş geçmiş zamanlardan birinde bir hafta sonu hava günlük güneşlik kış mevsiminden yeni çıkıyoruz eşimle de o zamanlar daha yeni tanışıyoruz.Birbirimizin yanında çok kibarız.Hangimiz flört,nişanlılık zamanların da öyle değildik ki:)ikimiz de incelikten kendimizi ne kadar eziyetlere  sokmuşuz boşu boşuna.Ama  rahat davransak ikimiz de pörtlek gözlerle aa bu ne biçim biri filan derdik hatta beraberlik için karar bile almazdık belki de:)

Ev de otururken gelen bir telefonla şimşek hızıyla hazırlandım hadi hazırlan gezelim biraz sözleri üzerine.Nereye gidelim? Bu soru ne zaman bana sorulsa hep aklımdan uçar gider gezmek istediğim yerler:)Tabii sen bilirsin dedim kararı ona bıraktım.Sevgilim de (O zamanlar sevgilimdi)beni Polezköy'e götürdü.Bir yemek yeriz diye.Heyecanla yemyeşil doğanın içinde gittik bir kır lokantasına girdik merkezde.Oranın bir de bilmem yaşıyor mu yaşıyorsa kulakları çınlasın vefat ettiyse Rabbim rahmet eylesin ki o zamanlar dahi bayağı yaşlıydı.Bakkalcılık yapan Radife teyzeye de uğradık davet ettik hep beraber yemek yiyeceğiz.

Garson geldi siparişleri alacak beş dakika beklese de bir soluklansaydık bari apar topar siparişler verildi bana sorunca garson makaralı gibi sıralıyor olan menüyü.İki kere tekrarlattım üçüncü de  utandım artık.Aklımda tek kalan aynalı sazan balığı oldu sazan gibi atladım balığın üzerine:)

Sanki balığın yan taraflarında aynaları var da parlak parlak gibi gibi geldiydi.Pek afilliydi ismi.Kadriye teyze köfte siparişi verdi eşim o bir balık sevdalısı tabii ki balık siparişi vermişti de bildik tanıdık balıktı.Acaba benle de yıldızı balık burcu olduğumdan mı barıştı da beni çok sevdi.Hala da çok sever eksilmedi bilhassa daha da arttı  sevgisi yıllar içinde.Kulağımı da çektim kırk bir kere maşaallah diye tahtaya vurdum şimdi:)

Karnımda nasıl acıktı zaten yolda başladıydı acıkmalara tavan yaptı miss ızgara kokularını içime çeke çeke bekliyorum büyük sabırsızlıkla aynalı sazanımı.Diğerlerin siparişleri geldi başladılar bile yemelere:)Bizim aynalı sazan görünürler de yok.Salataya dadandım bu son  bu son çatal bekleyeceğim derken  salatanın yarısını götürdüm.

Ahhh balığımı yemeğe yer kalmayacak derken güzel kayık bir tabakta geldi benim aynalı sazanım canım cananım.Hemen başladım yemelere de püüü bir kılçık bir kılçık kılçıklarından gına geldi,ye yiyebilirsen yedirtmiyor ki.Ah mı etti ne ettiyse aynalı sazan ile yıldızımız barışmadı.

Bilirsiniz balık kendini en rahat hissettiğin ortamlar da ya da ev de rahat yenir ellerinle parmaklarınla.Elimde çatal bıçak balık zevksiz benim gönlüm geçti aynalı sazandan.Yanımdakilerin tabaklarında ki köfteler de gözlerim.Adeta milletin lokmalarını sayar gibiyim.Eşim anladı durumu sevmedin mi balığını?Yok yok çok sevdim,bayıldım bayıldım.Ne bayılması kibarlık yapacağım ya.Bayılttı beni aynalı sazan ayılmaya uğraşıyorum bunlar içimden dır dır söylenmelerim:)Yarısından çoğu etleri kılçıkları hepsi tabağımda kaldı vaz geçtim ben bu kadar kılçıklarla savaş vermekten yorgun düştüm varsın kediler bayram etsin deyip ekmek salata ile doyan karnımı bir tatlı ile avuttuydum.

Hey gidi geçmiş zaman anıları.Şimdi aynı durum olsa davranışlarım ne kadar farklı olurdu.Daha ağzıma gelen ilk kılçıkta ben bunu sevmedim yemeyeceğim deyip hafifce önümden uzaklaştırırdım aynalı sazan balığını:)

Anlatacaklarım  bu kadar bir başka yazımda yine bir balık hikayem daha var bir gün onu da yazıp sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hepinize çok çok teşekkür ediyorum yazımın tamamını sıkılmadan okuduğunuz için.Sıkılıp yarıda bırakanlar bilin ki sizlere de azıcık gücendim:)Aynalı sazanıma gücendiğim kadar değil ama gücendim işte bilesiniz:)
.



34 yorum: Leave Your Comments

  1. Aynalı Sazan başlığını okuyunca yemek tarifi diye düşünüp ben de atladım bloguna. :)
    Et, balık, kelle, bunlar yenir elle demişler... hoş bir hikaye. :) Okurken gülümsedim çünkü dışarıda yemek yemeyi bu sebeplerle ben de sevmem, evimin rahatlığını hiçbir yerde bulamıyorum. Yemek tariflerinle birlikte bu tür sohbetlerini de bekliyoruz Vişnap'ım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm bir yerde yemekte sayılır benim mutfağımdan çıkmasa da oyy bildim tanıdım ya aynalısazanı asla mutfağıma giremez zaten:))Müşerrefim çok çok sarılırım öperim.

      Sil
  2. Canımmm çok büyük zevkle okudum hiç sıkılmadan süpersin... Dışarıda balık yemeyi hiç sevmiyorum çatal bıçakla uğraş durr. Amannn evde ye ohhh mis gibi elinle ne kascam kendimi:)öpüyorum canım seni kocamannn:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifim çok teşekkürler sevindim okurken keyif almana:))Ben de aynen :))çok öpüyorum canımmmm.

      Sil
  3. Ah kiyamamben sazan keakerime yaa:) canim kofte cekti okurken, sen kim bilir neler cektin kilciklar icindee:) diger hikayeyi de arayi uzatmadan yaz ki gelmeyeyim oraya:)
    Canim benimsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh haa benden mi öğrendin tehditleri krakerin sana feda olsun,canımın içi Aslısınım.Aman vallahi güzel günümün içine kılçıkları ile limon sıktıydı aynalım Sazanım:))Canımmm kocaman sarılır ıslak ıslak yanaklarından kocaman öperim.:PPPP

      Sil
  4. Hahaa nasılda güldüm canım :) Balık gerçektende dışarda yenmez..bana göre zevki olmaz..Evde yiyeceksin parmaklarınla birlikte :)
    Eşimle biz hiç öyle olmadık..Bugün nasılsak tanıştığımızdada aynıydık..Eşim biraz çekinrdi ama ben her ortamda olduğum gibi davrandığım için beğenmediysem beğenmedim derdim çok rahat..Yada eşime danışırdım oda neki diye :D
    Çok içten yazmışsın canım yüreğine sağlık..Eşinle konuşup gülümsüyorsunuzdur şimdi :)

    Allah mutluluğunuzu daim eylesin Maaşallah diyelim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem biz pek birbirimize pek bir kibarlık yapmışız sonrasında ki birlikteliğimizde beraberliğimizde bunu hep söyler dururuz eşimle .Yine aynı başa dönsek yine aynı davranış içinde olurduk deriz hep.İlk günlerin güzel anıları bunlar canım beğenmene çok sevindim hele sıkılmayıp okumana bayıldım çok teşekkürler Ayşegülümmm.Her AYŞEGÜL deyişim de hep geçmiş anım aklıma geliyor çok severim ,çok anlamlı anısı var ben de Ayşegül isminin.Canım sevgilerimle..

      Sil
  5. balığında kılçıklısı mı...
    amannnn amann..
    balık yeme zevkini eziyete dönüşyürmeye yeter bi kere..:)
    çok hoştu canım yazın,rpmann tadında..
    kalemine sağlık..
    öperim ki...;

    ::)(¯`v´¯)
    `·.¸.·´
    ¸.·´¸.·¨) ¸.·¨)
    (¸.·´ (¸.·´ (¸.·¨¯`♥♥♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili birtutamkekik uzun bir aradan sonra tekrardan bloğuma yaptığın güzel ziyaretine ve güzel yorumuna çok teşekkür ederim.Sevgilerimle..

      Sil
  6. Gerçekten unutulmayacak bir hatıra olmuş aynalı sazan:)) Bu balığın adını bilirim de yendiğini bilmiyordum. Garsonun sizi uyarması lazımdı ama nerede işini bilen garsonlar. Çok güzel anlatmışsınız, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili RABİA SERTELİ vardır hepimizin hayatında geçmişte kalan hatıralarımız.Garsonun uyarmasını hiç beklemem zira benim gibi birini bulmuş hazır aynalı sazanlardan birini eksiltmenin gururuyla pek memnun olmuştur o gün hayatından:))Ben çok teşekkür ederim canım güzel yorumuna.

      Sil
  7. Merhabalar,

    Yazdığım yorumu size gönderebildim mi gönderemedim mi tam anlayamadım? Nedenine gelince: Yorumu yazdım ve editörün altındaki "Yayınla" komut sekmesine tıklayacağım ama, tam üzerine ikiye bölünmüş kalp arasında sosyal platform komut simgeleri bir akardiyon gibi açılıyor ve yayınla komutuna tıklamama engel oldu. Bir ara tam üzerine geldim tıkladım ama simgelerin birinin üzerine geldi. Hem yazdığım yorum editörün penceresinden silindi, hem de size yorumu gönderemedim herhalde.

    Bu yorumu da durumu izah etmek için yeniden yazıyorum ama göndermek için mücadele edeceğim. Fareyi "Yayınla" butonunun üzerine yaklaştırdığım anda kalp arasındaki bu simgeler tam butonun üzerine geliyor. Bundan nasıl kurtulacağım ve size yorumu ulaştıracağım?

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh evet Recep bey o kalp açılıyor mause şayet tam kalbin üzerindeyse yorumu göndermenize izin vermiyor ben de bir kaç blogta bunu yaşadım .Sayfayı hafif yukarı çıkartıpta mause kalpten kurtardığımda sorun kalmıyor.Açılan kalp adına kusurumuza bakmazsınız umarım.Sizi yorduk.Çok teşekkürler hayırlı geceler.

      Sil
  8. Merhabalar,

    Nasıl yaptım bilmiyorum ama, söz konusu kalp simgesi gri bir şeritin altına hapsoldu. Ben de yeniden yorum yazmak için editöre girdim.

    Daha önce yazıp da gönderemediğimi sandığım aynı yorumu yazmak çok zor. Çünkü bloğu okuyorsun ilhamı alıp konsantre oluyorsun ve o güzel yorumlar dökülüveriyor. Böyle bir arazla karşılaştıktan sonra ikinci kez aynı konuda aynı yorumu yazmak çok zor. Ya bana öyle geliyor, ya da gerçekten böyle.

    Aynalı sazan ile ilgili anınızı okudum. Çok güzeldi. kaleminize ve gönlünüze sağlıklar dilerim. Tabi cicim aylarında hep böyle olur. Şimdi olsaydı o kılçıklı aynalı sazanla cebelleşir miydiniz? Asla! Elinizin tersiyle şöyle bir iter ve derhal köfte siparişini verirdiniz.

    Ben de aksine sazan balığını çok severim. Belki yeme güçlüğünden kaynaklanıyor da olabilir ama ben ilk defa balık türünden sazanla tanıştığım için de olabilir. Çünkü bizim denizim yoktu göllerimizde de sazan olurdu.

    Her zaman güzel anılarınızı bekleriz.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh evet çok haklısınız Recep bey ben biraz böyle bir durum olursa diye bazen içe doğuyor yazdığım yorumu kopyalayıp yorumumu sağlama alıyorum sonrasında yazdığım yorum yok olursa yedeklediğim yorumumu yapıştırıyorum.Gerçekten yazıpta yollayamayınca aynı hislerle yeniden yorum yazılmıyor.Aynalı sazanı sevmeniz ilk tanıştığınız balık olduğundandır mutlaka.Eşimin de çocukluğunda sevdiği bir kurabiye var hala memleketine gittiğinde illa o kurabiyelerden alır.Deniziniz olmasa da çok güzel gölleriniz vardır mutlaka ve o göllerde çok lezzetli balıklar olur mesela bir yayın balığının tadı lezzeti ben çok severim .Hayırlı geceler.selamlar.

      Sil
  9. Vişnapcım Anadolu'da deniz olmadığı için bizde çoğunlukla tatlısu balığı tutmak için balığa çıkardık, hayatımın en keyifli, huzurlu güzel çocukluğumdu o günler.
    Hatta sazan için babamlar yatılı ava giderlerdi, en küçük tuttukları balık 1kg dan aşağı olmazdı; babamın en büyük tuttuğu balık 14kg'dı düşün artık :)
    Sazanın pişirilmeden önce birkaç kesim ve çizik atma şekliyle kılçıklarının bizi rahatsız etmeside ortadan kalkardı. Senin gittiğin yer onu usulüne göre hazırlamamış anlaşılan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Offf offf maşaAllah arkadaşım Gülsev'immm o nasıl büyük balıkmış günlerce yense bitmez:))Çocuk anılarımız her zaman yüzlerimizi tebessümlerle ışıl ışıl yapıyor .Çok anıları var birikiyor bazı anlar iki üç film birada izler gibi hepsi birden gözümün önüne gelir:))Bilmem neydi o günün bana garezi mi vardı bir kılçık yığınıyla boğuşmak acı bir tecrübe olmuştu bana:)))canım sevgilerimle.

      Sil
  10. Vişnap bende keyifle okudum canım harika anlatmışsın :)
    Ankaradayken kızılaydaki o balıkçılarda ayak üstü be balık yemiştim,öyle lüks yerler değil ama onların tadını hiçbirşeyde bulamıyorummm :(
    çok kılçıklı balığı yemesi zor oluyor yahu,şöyle heryeri et olsun kılçık olmasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili uğurböceğimm beğenmen ve güzel yorumun için çok teşekkürler canım yaaa hatta ve hatta balıklar hepten kılçıksız olaymışlar günde üç öğün yerdim ki:))

      Sil
  11. Merhabalar,

    "Yayınla" komut sekmesini kapatan yüreğin koordinatlarını çözdüm. Sağ taraftaki kaydırma çubuğunu sonuna kadar aşağıya çektiğim zaman söz konusu açılır kalp simgesi "Yayınla" butonunun üzerine gelmiyor. Ama biraz yukarıda kaldığı zaman simge tam "yayınla" komut sekmesinin hizasında olduğu için komut sekmesini açılarak kapatıyor.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh evet evet sorun dediğim gibiymiş sevindim bulup çözmenize.Ama birazcık üzdük sizi kusurumuza bakmazsınız umarım.Hayırlı hafta sonlarınız olsun,selamlar..

      Sil
  12. Yanıtlar
    1. Sevgili Büşracığım çok teşekkürler,sevgiler

      Sil
  13. Güzel anlatmışsın canım diline sağlık.Ben de kılçıksız balık sevenlerdenim orta kılçığı çıksın gerisi hep et olsun:))Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice acaba bence en güzeli ya büyük deniz balıkları ya da mini hamsiler olsun soframızda:))kılçık kılçık adeta yeme beni der gibiydi ben de yemediydim zaten kediler bayram etmiştir o gün:))Benden de kocaman sevgiler canımmm:))

      Sil
  14. CANIM BU NE TATLI BİR POST OLMUŞ
    BENİMDE BÖYLE BİR ENGİNAT YEME MACERAM VAR
    SENİ ÇOK İYİ ANLIYORUM
    HAYIRLI GECELER Bİ TANEM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyyahım kısmet olur da bir gün buluşursak bunu bu anını anlatmanı isteyeceğim, çok merak ettim.Canımm sana da hayırlı geceler ve güzel hafta sonları,sevgilerimle:)

      Sil
  15. çok güldüm canım okuyunca.ende yiyemem hiç kılçıklı balığı.aklımda bulunsun ama değilmi aynalı sazan:))))sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutfağa buyrun canım evet asla unutulmaması gereken bir balık aynalı sazan:)))çok çok sevgilerimle..

      Sil
  16. hiç sıkılırmıyız canımın içi:))) zevkle bir solukta okudum bileeeee:) ben de senin gibi hemen istemem sevmedim diyemem:)bu huy çok kötü.sevmediğimiz anda bırakmalıyız dimi yemeği oracıkta:)ben de kılçıklardan haz etmem canım:)iyi ki balık burcusun.balık burcunu çok severimmki:)bu arada ben de özlemişim yazılarını:)çoooook öptüm<3<3<

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm benim bundan böyle dediğin gibi yapalım gerçi ben artık yapıyorum en azından bilmediğim lezzetlere sazanlık yapmıyorum artık:))Canım çok teşekkürler şekerlim Sanemimm çok öptümmmm:))

      Sil
  17. Vişnabım keyifle sıkılmadan okudum yazını..Benide eşimle flört ettiğimiz yıllara götürdün:))Allah aşkınızı ve sevginizi daim etsin inşallah:))Şu kılçık olayı benimde hiç sevmediğim bi şey(Balığıda sevmezdim de sonradan sonraya eşim sayesinde sevdim)..O sebepten küçük balık hiç sevmem..Barbun hariç tabiii:))Aynalı sazanı da denemeyeceğim sanırım:))Sevgiler tatlişimm:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ZEYNOM güzel anılar değil mi o yıllar.Canımm amin bütün sevenlerin sevilenlerin beraberliği ömür boyu mutlulukla huzurla devam etsin.Sevgilisi eşi olmayanlarında bizler gibi mutlu beraberlikleri olsun.Barbunda en sevdiklerimdendir benimde canımmm kocaman sevgiler bir sürü bir sürü buseler benden sana gitsin:)

      Sil