Vişnap

Paçanga Böreği...

42
Merhabalar.
Bugünler de devamlı börek tarifleri veriyorum.İnanın kimi istek üzerine kıramadığım dostlarım için kimi de bizler için pişiyor hepsi birbirinden lezzetli böreklerimiz.Bir de havalar soğuk kış ayaz buz.Unuttuk dışarıları gezmeleri.Ev de olunca da vakit geçsin diye habire  mutfakta alıyoruz soluğu.Tabii alınan kiloları da artık yaza doğru bol yürüyüşlerle veririz umudu ile  böreklere tariflere devam diyorum.
Malzemeleri:
3 Adet yufka
150 Gram pastırma
2 Adet orta boy domates
2 Adet yeşil biber
1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi
Fındık yağı ( kızartmak için )
Tarifi:
Yeşil biberlerin saplarını,tohumlarını temizleyip yıkayıp incecik kıyalım.Domateslerimizin kabuklarını soyup minik küpler halinde doğrayalım.Pastırmaları da kalın jülyen doğrayalım.Bir sığ tencereye fındık yağını koyalım.Yeşil biberleri hafifce soteleyelim.Ardından domatesleri de ilave edip bir iki defa çevirerek hafifce soteleyelim.

Ocağın altını kapatalım.Jülyen kesim pastırmaları ilave edelim.Tuza gerek yok.Şayet isterseniz çok hafif tuz sepeleyin ama  pastırmanın tuzunu da unutmayalım.İç malzememiz ılınınca rendelenmiş kaşar peynirlerimizi de ilave edelim.Ve hepsini birden karıştırıp harmanlayalım.

Şayet sizler isterseniz iç malzemelerini çiğden de koyabilirsiniz.Bizler domatesin ve yeşil biberin hafifce sotelenmiş halini daha çok seviyoruz.Tercih size kalmış.

Yufkaları üst üste koyup  keselim ve 12 geniş üçgen elde edelim.Üçgen yufkaların geniş kısmına iç malzemeyi koyup yukarıya doğru gevşekçe 2 parmak eninde rulo saralım.Bol kızgın yağda nar  gibi kızartalım ve kağıt havlu serilmiş servis tabağımıza alalım paçanga böreklerimizi.
Hemen soğumadan sıcacık demli çayımız da eşlik etsin paçanga böreklerimize.Afiyetler olsun bütün sevenlerine.
Sevgilerimle.