01 Mart 2013

İç Pilavlı Tavuk Sarma..

Merhabalar.
Bugün de tavuk sarma yapayım dedim.Bir macera gibi geçti yapmam pişirmem acabalarım ile dolu dolu endişeli bekleyişlerim.Ne zaman ki yağda kızarıp pişen tavuk sarmalarımı kesipte  dışının olanca pişkinliğine rağmen içinin pişmediğini pembiş pembiş bana baktığını gördüm.Endişelerim de haklıymışım.Pişmemiş içleri işte:/

Düşündüm peki içi dışı pişen tavuk sarmalar nasıl pişiyor da benimkiler pişmedi?Oysa tavuk göğüslerimi öyle incecik hale getirdim ki daha da etleri dövsem yırtılacaklardı.İncecik kağıt gibi oldular.İçlerine malzemelerini koydum işte sonuç aşağı fotoğrafta görünüyor ayan beyan.Bütün sarma halinin fotoğraflarını çektim durum gayet hoş iştah açıcı görünüyorlar.

Bir de dilim dilim kesip fotoğraflayım dedim ki aaaa acı gerçek al işte düşündüğün başına geldi dedim kendime.Eee atacak değilim yağa koyup kızartamam da en güzeli fırınlamak deyip fırın tepsisine aldım rulo tavuk sarmalarımı.Piştiler nasıl leziz oldular nefis nefis.

Bir daha yaparsam yine aynı yöntemi deneyeceğim.Bu defa önce yağda hafifçe kızartıp fırına atıp içlerinin de pişmesini sağlıyacağım.Direk neden fırında kızartmayı düşünmüyorsun derseniz.Malum tavuk göğüs eti çok tıkız kuru oluyor.Lezzetli olsun istediğimden.Haydi kolay tarifine geçelim.
Malzemeleri:
Dört kalın dilim tavuk göğsü
Bir yumurta
Bir kase galete unu
Fındık yağı
İç pilav malzemeleri:
Bir bardak pirinç
Bir orta boy kuru soğan
Tereyağı
Bir yemek kaşığı kuş üzümü
Bir yemek kaşığı dolmalık fıstık
Tarçın
Yeni bahar
Kara biber
Bir buçuk su bardağı sıcak su
Tarifi:
Önce iç pilavımızı yapmaya başlayalım.Kuru soğanımızı yemeklik doğrayıp tereyağında karamelize olana kadar fıstıklarla beraber kavuralım.Yıkayıp ıslattığımız pirinçlerimizi de süzelim.Soğanımıza ilave edelim bir iki çevirip kavuralım.

Sıcak su ile ıslattığımız kuş üzümlerimizi,tuzumuzu,baharatlarımızı da katalım ve  sıcak suyunu verelim.Öncesi bir iki taşım kaynatalım.Sonrasında ateşin altını kısalım Pilavımız suyunu çeksin demlenmeye bırakalım.

Biz de bu arada tavuk göğsümüzü et döveceği ile inceltelim.Bu işlemi kasabınıza da yaptırabilirsiniz.Benim kasabım dediğimi asla anlamayacak bir kafaya sahip olduğundan kendim inceltirim dedim ve yaptım da pekala:/

Bir tabağa yayalım incelttiğimiz tavuk göğsümüzü ve içine birer yemek kaşığı ya da aldığı kadar iç pilavımızı koyalım.Rulolayarak saralım.Açılmasınlar diye de kürdanlarla tutturalım sağından solundan.

Tavuk sarmalarımızı önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa güzelce bulayalım.Ve bol kızgın yağda (Kızartma yağı tavukların üzerini kapasın.Bunun için küçük derin bir tencerede olabilir.)Kızartalım bir kevgirle de arada altını üstünü çevirelim.

Kızaranları servis tabağımıza alalım.İşte bu aşamada öyle çok merak ediyorum ki içleri ne durumda pişti mi acaba diye hafif ılınmalarını zor bekliyorum,dilimleyip görmek için.Ahh olamaz içleri pişmemiş çiğ kalmışlar pembe pembe bakın bakın aşağıda ki fotoğraf:(Öncesi bir üzüldüm sonrası fırın tepsisine dizdim ve 200 derecede bir on on beş dakika fırınladım.Sonuç inanın muhteşem güzel oldular İçleri böyle sulu dışları çıtır çıtırdılar.
Ve vee fırınladıktan sonra ki görünümleri de aşağıda ki fotoğraflardalar. Oldu piştiler adeta gel beni ye diyorlar.Nihayet oh dedim yüzüm güldü:)Tabii artan iç pilavımızı da tavuk sarmalarımızla beraber servis tabağımıza alıp ikram ediyoruz.Afiyetler olsun.
Bir mutfak maceramız daha böyle mutlu sonlandı şükürler olsun.Her yeni deney bizler için bir tecrübedir arkadaşlar.İlk denedim olacak böyle aksaklıklar tabii .Yine de moralimizi bozmuyor mutfaklarda bu ve buna benzer aksilikler için her zaman bir alternatifler vardır.
Hepinizi sevgi ile selamlıyorum Sağlıkla,afiyetle ve muhabbetle kalın.
visnap.blogspot.com

Copyright @ 2013 Vişnap.