Vişnap

İç Pilavlı Tavuk Sarma..

64
Merhabalar.
Bugün de tavuk sarma yapayım dedim.Bir macera gibi geçti yapmam pişirmem acabalarım ile dolu dolu endişeli bekleyişlerim.Ne zaman ki yağda kızarıp pişen tavuk sarmalarımı kesipte  dışının olanca pişkinliğine rağmen içinin pişmediğini pembiş pembiş bana baktığını gördüm.Endişelerim de haklıymışım.Pişmemiş içleri işte:/

Düşündüm peki içi dışı pişen tavuk sarmalar nasıl pişiyor da benimkiler pişmedi?Oysa tavuk göğüslerimi öyle incecik hale getirdim ki daha da etleri dövsem yırtılacaklardı.İncecik kağıt gibi oldular.İçlerine malzemelerini koydum işte sonuç aşağı fotoğrafta görünüyor ayan beyan.Bütün sarma halinin fotoğraflarını çektim durum gayet hoş iştah açıcı görünüyorlar.

Bir de dilim dilim kesip fotoğraflayım dedim ki aaaa acı gerçek al işte düşündüğün başına geldi dedim kendime.Eee atacak değilim yağa koyup kızartamam da en güzeli fırınlamak deyip fırın tepsisine aldım rulo tavuk sarmalarımı.Piştiler nasıl leziz oldular nefis nefis.

Bir daha yaparsam yine aynı yöntemi deneyeceğim.Bu defa önce yağda hafifçe kızartıp fırına atıp içlerinin de pişmesini sağlıyacağım.Direk neden fırında kızartmayı düşünmüyorsun derseniz.Malum tavuk göğüs eti çok tıkız kuru oluyor.Lezzetli olsun istediğimden.Haydi kolay tarifine geçelim.
Malzemeleri:
Dört kalın dilim tavuk göğsü
Bir yumurta
Bir kase galete unu
Fındık yağı
İç pilav malzemeleri:
Bir bardak pirinç
Bir orta boy kuru soğan
Tereyağı
Bir yemek kaşığı kuş üzümü
Bir yemek kaşığı dolmalık fıstık
Tarçın
Yeni bahar
Kara biber
Bir buçuk su bardağı sıcak su
Tarifi:
Önce iç pilavımızı yapmaya başlayalım.Kuru soğanımızı yemeklik doğrayıp tereyağında karamelize olana kadar fıstıklarla beraber kavuralım.Yıkayıp ıslattığımız pirinçlerimizi de süzelim.Soğanımıza ilave edelim bir iki çevirip kavuralım.

Sıcak su ile ıslattığımız kuş üzümlerimizi,tuzumuzu,baharatlarımızı da katalım ve  sıcak suyunu verelim.Öncesi bir iki taşım kaynatalım.Sonrasında ateşin altını kısalım Pilavımız suyunu çeksin demlenmeye bırakalım.

Biz de bu arada tavuk göğsümüzü et döveceği ile inceltelim.Bu işlemi kasabınıza da yaptırabilirsiniz.Benim kasabım dediğimi asla anlamayacak bir kafaya sahip olduğundan kendim inceltirim dedim ve yaptım da pekala:/

Bir tabağa yayalım incelttiğimiz tavuk göğsümüzü ve içine birer yemek kaşığı ya da aldığı kadar iç pilavımızı koyalım.Rulolayarak saralım.Açılmasınlar diye de kürdanlarla tutturalım sağından solundan.

Tavuk sarmalarımızı önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa güzelce bulayalım.Ve bol kızgın yağda (Kızartma yağı tavukların üzerini kapasın.Bunun için küçük derin bir tencerede olabilir.)Kızartalım bir kevgirle de arada altını üstünü çevirelim.

Kızaranları servis tabağımıza alalım.İşte bu aşamada öyle çok merak ediyorum ki içleri ne durumda pişti mi acaba diye hafif ılınmalarını zor bekliyorum,dilimleyip görmek için.Ahh olamaz içleri pişmemiş çiğ kalmışlar pembe pembe bakın bakın aşağıda ki fotoğraf:(Öncesi bir üzüldüm sonrası fırın tepsisine dizdim ve 200 derecede bir on on beş dakika fırınladım.Sonuç inanın muhteşem güzel oldular İçleri böyle sulu dışları çıtır çıtırdılar.
Ve vee fırınladıktan sonra ki görünümleri de aşağıda ki fotoğraflardalar. Oldu piştiler adeta gel beni ye diyorlar.Nihayet oh dedim yüzüm güldü:)Tabii artan iç pilavımızı da tavuk sarmalarımızla beraber servis tabağımıza alıp ikram ediyoruz.Afiyetler olsun.
Bir mutfak maceramız daha böyle mutlu sonlandı şükürler olsun.Her yeni deney bizler için bir tecrübedir arkadaşlar.İlk denedim olacak böyle aksaklıklar tabii .Yine de moralimizi bozmuyor mutfaklarda bu ve buna benzer aksilikler için her zaman bir alternatifler vardır.
Hepinizi sevgi ile selamlıyorum Sağlıkla,afiyetle ve muhabbetle kalın.
visnap.blogspot.com

64 yorum: Leave Your Comments

  1. Visnapcim demokrasilerde care tukenmezmis..iste kizarttin, ici pismemis..attin firina oldu sana misss gibi..bende cok dikkat ederim kiymayi eti tavugu cok cok pismesine calisirim.incelerim pembesi varmi yokmu..cok onemli ozelliklede beyaz etin iyi pismesi..ellerine saglik missler gibi olmus..ugrasmissin ama sonuc super//Afiyetlen yemissinizdir:) Mutlu hafta sonu diliyorum sevgiler "yine kar yagiyor yine :(.."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Dost Bahçemin lezzeti aynen canım içi dışı iyi güzel pişecek pişmezse de işte böyle atıveririm fırına ben de:))Laf aramızda belki direk fırına atsam bu kadar lezzetli olmazdı o yağın içinde kızarması ona ayrı bir yumuşaklık lezzet vermişti:)Canımm çok teşekkürler,sevgilerimle..

      Sil
  2. elıne sağlık fırın her zaman daha ıyı sonuc verıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Selma evet bazı yemekler tam fırınlık oluyorlar lezzet için canım çok teşekkürler.

      Sil
  3. Canım bu ne hamaratlık ellerine sağlık
    ellerin dert görmesin
    HAYIRLI CUMALAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyyahım aksi gidince mutfakta işler böylede hamaratlaşıveriyoruz işte:))Canım sevgilerimle.

      Sil
  4. Mis mis gözüküyor canım..Marifetlerini konuşturmuşsun yine :) Yazının başını okurken içi pişmemiş diye yazmışsın hemen empati kurup yazının sonuna gelmeden tüh keşke fırınlasaydın dedim :D
    Ellerine sağlık canım aklın yolu bir değilmi :)
    Afiyetle yemişsinizdir inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşegül'üm bak demek ki aynı düşünceye sahip olacakmışız :))Seninle:)Canım çok çok sevgilerimle.

      Sil
  5. Canım sabah sabah bu bana yapılırmı:)))İç pilavlı yapmamıştım ellerine sağlık nefis olmuş öpüyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryam canımm çok teşekkürler iç pilavını çok sevdiğimden her türlü deneyip duruyorum işte:)))Ben de çok öptüm

      Sil
  6. gerçekten bu yemeği çok beğendim :)
    harika olmuş...
    ellerine sağlık canım.......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı şirinem çok teşekkür ettim canımmm.

      Sil
  7. Eline sağlık Vişnapcım..Fırınlamak en iyi çözüm..Hayırlı cumalar .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasemenciğimmm bundan böyle artık önce yağda hafif bir kızartıp direk fırınlayacağım .Çok güzel oldu Canım ben geç kalmışım seyyahımda hayırlı cumalar dilemiş görmemişim,artık bundan sonraki cumalarımız ve de her günlerimiz hayırlar içinde geçsin.Sevgilerimle ..

      Sil
  8. Vişnapçım eline sağlık canım demokraside çereler tükenmez insan yapmak istesin yeter ki:)öpüyorum canım çokkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifimm ahh ahhh içini kesip dilimleyipte çiğ görüverince kısa süreli şaşkınlık yaşadım:))Ne yapsam derken fırın kurtardı beni:))Ben de çok öptüm canımmm benimm.

      Sil
  9. görüntüye sunuma bayıldım canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutfağabuyrun çok teşekkürler canımm bende çok sevdim ve tutundum şimdi bir de pastırmalı kaşar peynirli yapacağım diye:) hani fırınlamak iyi geldi canımm sevgilerimle.

      Sil
  10. Uğraştırmış ama harika gözüküyor ellerine sağlık vişnapcığım.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtapcığım ben sana dün ve bugün hiç bakamadım.Dur hemen geliyorum bakayım ne güzellikler yaptın kimbilir içim gönlüm açılıyor güzel bloğunda .Canımm çok teşekkürler sevgilerimle az sonra sendeyim..

      Sil
  11. canım eline sağlık .......
    buna top kapı piliçte diyorlar mmmmmm lezzet görüntü 10 numara:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lezzetim bir bakıma sayılırda .Evet lezzetini bizlerde çok sevdik.Hem tavuğu hem iç pilavı sevdinmi ikisi bir arada şahane oluyor.Canımm sevgilerimle.

      Sil
  12. canımmmm harika olmuşşşş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanemciğimmmm çok teşekkürler tatlımmm.

      Sil
  13. Merhabalar Efendim.

    Çok güzel bir sunum ve tarifti. Elinize, emeğinize sağlıklar dilerim. "İç Pilavlı Tavuk Sarma" ne yalan söyleyim, tavuk yemeğinin bu çeşidini ilk defa okudum ve gördüm. İnşaAllah en kısa zamanda tarifinize göre eşimle birlikte yaparız.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Recep bey.Vallahi bunu biliyordum da ilk defa yaptım ben de.Sonuç dediğim gibi mükemmel oldu tavsiye ederim sevgili eşinize çok selamlar,hayırlı geceler.

      Sil
  14. Cooookkk güzel bir görüntü.... Emeklerinize, paylasiminiza saglik... Sevgilerimle, afiyet, sifa olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili PETUNYALARIM isminiz ne kadar güzel .Çok teşekkür ederim beğenmeniz beni mutlu etti,sevgilerimle.

      Sil
  15. Seni uğraştırmış ama deymiş canım çok güzel bir tavuk sarma olmuş. Ellerine sağlık Vişnapım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feraycığım az biraz el oyalıyor sonuçu güzel olunca ohh değdi diyorsun:)Canım çok teşekkürler kocaman sevgilerimle.

      Sil
  16. Benim bitane vişnapımmm aşkım benim yaaa işte tavuk sarmanın gerçeğini demişsin balım bende kaç kez denedim olmuyor benimkiler de pembiş pembiş bakıyor:))) şu yemekteyiz de de bin kez kaşarlı et sarma tavuk sarma yaptılar olmuyor ya yanık ya çiğ ben ce bunları yemek yerlerinde şeflerin elinden yiyelim çabalamak boşuna...
    kocaman öptüm seni vişnapımmm benim...
    Not: balım malatya usulu iç pilavlı tavuk tarifi var yengem yapar ama ev usulü iyice bakim ben yaparsam her kez yapar:))) yayınlarım yani tavuk haşlanıyor çiğ kalma sorunu yok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can Banummm aynen dediğin gibi tavada fazla tutsan dışları yanacak normal tutuyorsun bu seferde içleri pişmiyor.Peki bunu yapanlar nasıl pişiriyorlar hala anlamış değilim iyi mi:))Canım bak bekliyorum yengeciğinin tarifini tamam mı haaa söylimm birazcık sabırsızımdır,dilimden kurtulmak için çabucak yaparsın değil mi:))Çok çok kocaman öptüm seni can arkadaşım..

      Sil
  17. Uğraşmadan güzel şeylere ulaşılmıyor.... bak senin çalışkanlığınla çok güzel ve nefis bir yemekle daha tanışdık...teşekkürler ve ellerine sağlık vişnapım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm Filizciğimm evet tam oh bitti servise sunucam derken bana oyun etti tavuk sarmalarım:))Ama sonuç harika olduydu canımmm çok öpüyorum güler yüzlüm güzel yüreklim .

      Sil
  18. cnm ellerine sağlık mavişim yarın pazar hemen deneyecem bunu çok leziz gözküyor eminim tadıda güzeldir güzel hamarat yönlerini bizimle paylaştığı için tşkr edrim...kocaman kocaman öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Elet'im şu an hem sana yazıyorum hem de Elif türküsünü dinliyorum.Yapıp beğenmene çok sevindim.Sen geldiğinde de sana yapacağım nasipse sen bir gel hele canım çok öptümm.

      Sil
  19. canımm ne güzel olmuuş ayy bayıldımm zaten paneli tavuğun her hali güzel oluyor :)
    ne güzelde anlatmışsın çok şirinsinbende değişik bir tarif deneyecek olduğumda işene dek endişelenirim sen gibi düşünür dururum ya şöyle olursa ya böyle olursa diye :)
    sonuç güzel olmuş,önce kızartıp sonra fırınlamak iyi fikir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım güzel uğurböceğim bencede bu bizlere tecrübe oldu göğüs eti tıkız olduğundan önce yağda kızartıp sonrası fırınlamak çok lezzet kattı .Canımm sevgilerimle..

      Sil
  20. Mükemmel gözüküyor:))

    Takipçinizim

    Bana da beklerim:))
    www.alisverismakyaj.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Şebnem güzel ziyaretin için çok teşekkürler .Ben de takipcinim canımm.Sevgilerimle

      Sil
  21. Pes etmek yok :) Yeter ki yanmasın değil mi?
    Ellerinize sağlık, afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabiacığım evet evet asla pes etmek yok .Canımm çok teşekkürler sevgiler.

      Sil
  22. Vişnapım,Mutfakta çareler tükenmez örneğini ne de güzel anlatmışsın.
    Bende de ıspnaklı sarması var.Kızartmadan fırında pişiriyorum,çok güzel pişiyor.
    Bir dahaki sefere senin iç harçla deniycem.Ellerine sağlık ve sevgiler canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevalimmm bende senin tarifini deniycem ıspanaklı oyy çok severim ıspanağı kim bilir nasıl güzel olmuştur.Canımm sevgiler .

      Sil
  23. Sonunda çareyi bulmuşsun. Ellerine sağlık. Çıtır çıtır nefis görünüyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pembe kekiğim nihayet bir on onbeş dakika rötarla oturduk sofraya ama sonuç içi sulu yumuşacık dışı dediğin gibi çıtır çıtır tavuklarımız olduydu,sevgiler canım

      Sil
  24. Bence zaten sağlıklı pişirmek için fırın hep en iyi çözüm,yine döktürmüşsünüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ıhlamurcummm çok teşekkürler.Senin renkli biberli yumurtalarından yapmayı düşünüyorum bende aklımda kaldı gördümden beri.canım sevgiler

      Sil
  25. Tam mutfak macerası olmuş ama bu seni caydırmasın; gerçekten çok güzel olur tavuk sarması..fırın formülü bence çok güzel ,iyi düşünmüşsün..Ben önce harlı ateşte sonra içinin pişmesi için daha kısık ateşte yapıyorum bu tarz bir sarmayı, sonuç her zman iyi oluyor...ellerine sağlık, sunumuna bayıldım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sefertasım çok güzelde peki kısık ateşte yağ çekmiyormu?Aklıma geldide acaba yağ çekermi diye endişelendiydim.Aklımda olsun canımmm Sunumunu bende çok beğendim çok teşekkürler can..

      Sil
  26. cokkk guzel olmustur emınım cıtır cıtır......bende acaba önce bir miktar haşlanırmı dşye düşündüm ama fırınlamak dah güzel fikir....ellerine sağlıkkkk canım....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BAL ANNEM yok yok haşlamayalım canım sonra döndürüp rulo yapamayız etleri sarıp haşlasak o da olmaz suyun tadını almasın Aynen dediğimi yapalım önce yağda az biraz sonra doğru fırına göğüs etlerin tıkızlığıda gitmiş oluyor :))Hay bir tavuk sarmanın içinin çiğ kalması bize nasılda güzel yolu gösterdi BAL ANNEM.canımm kocaman sevgilerimle...

      Sil
  27. günaydın günaydın :)))))
    kahveler benden gülüm hadi uyan:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lezzettlim ahh ahhh ben uyuyakalmışım tabii gece geç yatarsam olacağı budur.Kaçırdım mı şimdi senle karşılıklı kahve içmeleri.Canımmm çok teşekkürler hayırlı geceler güzel sıcak yüreklim.

      Sil
  28. Mutfakta çareler tükenmez iyi etmişin hem bir yeni tarif çıkmış hemde pişmemiş canda ümit var demektir eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili sezgin evet evet canımm çok sevdim pişmemiş canda ümit lafını sağolasın çok teşekkürler tatlımmm sevgiler..

      Sil
  29. Vişnecim; madem bu tavuklu bir yemek, iç pilavına tavuk ciğeri de koymayı düşünür müsün mesela? Tam iç pilav olur hem de:) Ellerine sağlık canım, bu haliyle de mükemmel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. LEZZETLİ SOMUNLAR'ım aklıma geldi ama tavuk var ciğer veya başka bir et ilave etmeyim diye düşündüm.Aslında dediğin gibi çok ta güzel olur aklımda olsun bir daha yaptığımda dediğin gibi yapacağım,canım çok teşekkürler sevgilerimle..

      Sil
  30. Ellerine sağlık Vişnabımm :))azmin elinden kurtulan olmamış bu zamana kadar:))Sayende çok güzel bir tarif öğrendik bir de mutfakta işler karıştığında başvurabilecek bir B planımız olmuş oldu..Koskocaman öptüm seni canımm:))Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynommm fıstığım bir de ben bu B planımızı çok çok sevdim lezzetine lezzet kattı :))Bende sıkıca sarılıp kocaman öptümmm canımmmm.

      Sil
  31. içli köfte gibi anam bu harika yaa :)
    Ben bunu not alıyorum izninlee :)
    Hafta sonu biraz değiştirerekde olsa yaparım :) pazartesi misfirim gelcek değişik bir sunum olur bu :)
    çok saol tarif için paylaşım için arkdşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leydim evet canım bence de yap çok harika güzel bir lezzet olduydu. Ne demek izin aşkolsun canım niçin blog tutuyoruz birbirimizden faydalanmak için .Hepimiz yapacağız sevdiklerimizi beğendiklerimizi elbette kuzum:)Sevgilerimle can leydim...

      Sil
  32. Ahh can Vişnapımm, neler neler kaçırmışım :(
    Nasıl özledim her birinizi bir bilsen... :(
    Ayrıca bu aralar benimde canım anlam veremediğim şekilde iç pilav çekiyordu, tavuğa sarma fikrine bayıldım kuzucuğum.
    Ellerine, emeğine ve en önemlisi yüreğine sağlık tatlısı.
    Kocaman sarıldım öptüm seni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman da aman can GİSİ'm gelmiş haberim bile olmamış canımın içi ben de seni çok özledim canım işlerinde kolaylıklar diliyorum.Çok çok en kocamanından sarılıp öpüyorum GİSİ'mmm.

      Sil